1 de 10

Sarral tindrà la nova instal·lació de la depuradora a finals de 2023

Els pressupostos de la Generalitat destinen 364.984 euros per a la instal·lació de col·lectors i de l'estació

per Albert Oliva, 8 de febrer de 2023 a les 11:59 |

El projecte de la instal·lació d'una estació depuradora d'aigües residuals de Sarral per fi té la certesa de comptar amb la partida que la Generalitat de Catalunya li ha dedicat. En aquest sentit, des de l'inici de l'actual legislatura es treballa amb el projecte de la nova depuradora.

 

A més, es va trobar que el tub del col·lector que es dirigeix des del nucli urbà fins al punt de connexió sota el pont d'entrada a Sarral estava trencat i que s'estava abocant directament al riu. Des d'aleshores, l'Ajuntament treballa per poder arreglar-lo. 

 

Victòria Cañís, alcaldessa de Sarral, declara que "des de l'Ajuntament estem contents que en els pressupostos de la Generalitat hi hagi aquesta inversió per aconseguir la depuradora", encara que comenta que "porta moltíssims anys de retard".


L'Ajuntament es troba treballant conjuntament amb l'equip de tècnics i enginyers del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en el projecte d'aquesta connexió trencada.

 

La previsió de finalització del projecte és d'aquest mateix any 2023, i així Sarral "pugui aconseguir els diners de la inversió per a que el col·lector arribi fins aquesta depuradora tan necessària pel nostre municipi", diu Cañís.

Participació