Així serà l'estació de Bellissens de Reus, que ha d'entrar en funcionament el 2025

Les administracions implicades han presentat el projecte públic i han reafirmat el compromís amb el calendari

08 de febrer del 2023

Avui Reus ha viscut «un dia històric, que marca un abans i un després a la ciutat» segons el seu alcalde, Carles Pellicer. Totes les administracions implicades han presentat públicament el projecte de la futura estació de trens de Bellissens. Costarà uns onze milions d'euros i es preveu que entri en funcionament el 2025.

 

Anirà ubicada a tocar del campus Bellissens de la URV, a l'altre cantó de les vies. Correspon a la part sud del barri de Mas Iglesias, al costat de la biblioteca Pere Anguera. L'obra és fruit de l'acord entre l'Ajuntament de Reus, la Generalitat de Catalunya, Adif i el govern central, tal com aquest dimecres s'ha subratllat repetidament.

 

«Tenim el compromís ferm per tenir una estació l'any 2025, hi ha calendari d'execució i planificació», ha insistit Pellicer. «No pot tirar enrere de cap manera», ha remarcat. Totes les institucions implicades han volgut deixar clar que l'acte d'avui no era l'anunci d'un projecte, sinó el primer pas per a la seva execució.

 

Un altre motiu per reforçar el compliment del calendari és que comptarà amb fons europeus. Aquestes subvencions impliquen que els projectes que financen hagin d'estar acabats, en aquest cas, abans del 2026. Durant aquest primer semestre del 2023 es preveu aprovar el projecte i licitar les obres perquè s'executin a partir del 2024.

 

El calendari contempla quinze mesos d'obres que haurien de tenir un «impacte mínim» en el servei ferroviari. De fet es confia poder-les executar, majoritàriament, durant els talls nocturns del servei. L'estació comptarà amb un pressupost d'uns nou milions d'euros a causa de la pujada de preus de les matèries primeres.

 

En el primer anunci s'havia calculat que el seu cost rondaria els set milions d'euros. El que sí que s'ha mantingut és el pressupost orientatiu del pas subterrani, que ronda els dos milions d'euros i que assumirà l'Ajuntament de Reus. També serà l'administració local qui cedirà els terrenys on es construirà la infraestructura.

 

Imatge virtual de l'estaci</div>
            </body>    
        </html>