Tarragona adapta el camp de rugbi per poder acollir competicions professionals

Les obres permetran homologar l'espai esportiu i així poder dur a terme competicions d’àmbit nacional i internacional

09 de febrer del 2023

L'Ajuntament de Tarragona segueix amb el seu compromís d'adaptar les instal·lacions esportives de la ciutat per esdevenir un referent en aquest sector i potenciar un dels espais que van ser claus per la celebració dels Jocs del Mediterrani, com és l'Anella Mediterrània.

 

En aquesta ocasió és el torn del camp de rugbi que hi ha en aquest punt. Ara s'han adjudicat les obres que permetran aconseguir que el camp sigui homologat i així poder acollir competicions professionals de primer nivell. 

 

L'empresa encarregada de dur a terme les obres serà Fieldturf Poligras SA. Per un import de 392.170,75 euros, amb l’IVA inclòs, la constructora haurà d'adaptar les instal·lacions en un termini d'execució de dotze setmanes. La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, ha explicat que amb aquestes millores es «dona resposta a la llarga reivindicació del Club Rugby Tarragona per disposar definitivament d’un camp en condicions».  

 

Concretament està previst que se substitueixi la gespa natural per gespa artificial i també que s'adaptin les dimensions i els requisits per tal que la instal·lació esportiva rebi  l’homologació per part de la Federació Espanyola de Rugby (FEB).

 

El paviment esportiu de gespa artificial serà apte per complir amb la vigent normativa World Rugby. En definitiva, aquestes obres permetran que el camp pugui acollir competicions d’àmbit nacional i internacional. «En poques setmanes, Tarragona disposarà, per fi, d’un veritable camp de rugbi», ha assegurat López.

 

Un segon objectiu per al camp

A més a més d'aquestes millores, segons ha anunciat la consellera en un comunicat també s'està treballant per crear un nou espai adjacent amb vestidors, despatxos i un magatzem per al camp de rugbi. «El projecte d’aquest nou espai ja està enllestit i també inclou la construcció de les grades», ha explicat la consellera d’Esports.