1 de 10

«Tenim l'eina»: Junts veu l'oportunitat de desnonar els ocupes de la Creu de Coma-ruga

La formació insta l'Ajuntament del Vendrell a usar la nova llei contra les ocupacions conflictives

per Marc Guitart, 10 de febrer de 2023 a les 13:04 |

El Parlament de Catalunya va aprovar aquest dimecres la nova llei contra les ocupacions conflictives. Una modificació de la llei que dona més força als ajuntaments per actuar quan hi hagi ocupacions delictives. Els consistoris poden iniciar els tràmits per desnonar aquests habitatges si els bancs que tenen la propietat no ho fan.

 

La proposta va ser impulsada per Junts al Parlament, i va rebre el suport d'ERC i el PSC, mentre que la CUP i Podem van votar en contra. Des de Junts-Primàries al Vendrell han aprofitat la nova llei per demanar que l'Ajuntament la faci servir ja. «Ara tenim les eines per actuar davant situacions com la de Coma-ruga», ha apuntat Josep Maria Llasat.

 

Es refereix a les múltiples ocupacions en un complex propietat de la Sareb que hi ha a la Creu de Coma-ruga. Fa anys que els veïns de la zona denuncien els maldecaps que els provoca la situació, amb baralles, incendis i tràfic de drogues. Fa pocs dies, l'AFA de l'institut-escola Coma-ruga —situat davant el complex— va començar una recollida de firmes demanant solucions per aquest tema.

 

Que l'Ajuntament iniciï el tràmit

«L'Ajuntament ja pot actuar i és el que l'instem a fer de forma immediata», ha expressat Llasat en una compareixença de premsa. El regidor de Primàries afegeix que el primer que cal fer és «demanar un informe a la policia sobre les actuacions fetes els últims anys». Amb això es podrà sol·licitar el desnonament de tots aquests habitatges als jutjats.

 

Fa una setmana, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, explicava a TarragonaDigital que la Sareb ja havia posat diverses denúncies al jutjat. Això ha comportat que s'hagin fet alguns llançaments judicials els últims mesos. Martínez afegia, però, que en un lloc on hi ha 26 cases la solució seria presentar una petició per a tot el complex.

 

Si la Sareb no ho fes, ara el consistori tindria la potestat per a fer-ho en el seu lloc. Des de Junts apunten que aquests habitatges es podrien destinar a lloguer social, per la mancança que hi ha. És la seva aposta, tot i que des de l'AFA demanaven enderrocar el complex i fer un aparcament.

 

Josep Maria Llasat, a la seu de Junts del Vendrell.
Junts-Primàries demana actuar contra les ocupacions conflictives. | BP Diari

Participació