Torna la Disfressa d'Or del Carnaval de Tarragona: «Hi ha ganes de passar-ho bé»

El primer gran acte del Carnaval tarragoní se celebra aquest diumenge, a partir de les 19.30 hores, a la Tarraco Arena

12 de febrer del 2023

El Carnaval de Tarragona 2023 va arrencar aquest passat divendres i ja ha celebrat els seus primers actes. Aquest diumenge, a partir de les 19.30 hores, arriba un dels moments més destacats de la celebració, amb la gala de la Disfressa d'Or, que torna a celebrar-se després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia. L'escenari serà, una vegada més, la Tarraco Arena, que acollirà unes 3.000 persones a les seves graderies.

 

Programa d'actes del Carnaval de Tarragona 2023

 

Seran 14 les comparses que lluiran els seus vestits de gala i lluitaran per fer-se amb el certamen, tot i que també hi tindran una participació especial Colours Fantasy i Disc 45, que enguany s'encarreguen del rei Carnestoltes i la reina Concubina. El presentador de la gala serà Roberto Vara, humorista i mag tarragoní.

 

Les comparses participants en la Disfressa d'Or seran: Albada - Carpe Diem, Amics de la Part Alta, AV Residencial Palau - Torres Jordi, Comparsa Carmelites, Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance, Fotem-li Canya, La Ballaruga, Magic Dansa, Nou Ritme, Petada & Peripatètics, Platinum, Sinhus Sport, Som i Serem Urban Style i Spectrum Comparsa.

 

Les entrades per a la Disfressa d'Or estan a la venda des del passat mes de desembre i en queden menys de 200. Enguany els preus van entre els 20 i els 25 euros, despeses a banda, unes xifres que suposen un important increment respecte de l'edició del 2020, quan costaven entre 12 i 18 euros. La gala es podrà veure en diferit a través de TAC 12.

 

Colours Fantasy: «La gent està molt il·lusionada»

Óscar Urgel, de la comparsa Colours Fantasy, ha explicat que «la gent està molt il·lusionada, amb moltes ganes de tornar a gaudir del Carnaval» en el seu format habitual, recuperant la gala de la Disfressa d'Or. En aquest sentit, Colours Fantasy no participa en el concurs d'aquest diumenge, tot i que sí que actuarà a l'escenari de la Tarraco Arena.

 

La comparsa d'Óscar Urgel, encarregada enguany del Rei Carnestoltes oferirà un espectacle conjunt amb Disc 45, que aquest 2023 és l'encarregada de la Reina Concubina. Seran uns 12 minuts d'espectacle, amb la participació d'unes 40 persones. Urgel ha explicat que fa un mes i mig que assagen tres hores cada dia per tal d'oferir un xou d'alt nivell.

 

Urgel és un clàssic del Carnaval de Tarragona i ha assenyalat que la recuperació de la Disfressa d'Or ha agafat les comparses amb el peu canviat, ja que s'havien acomodat després de dos anys sense celebrar-se. «Hi ha molts vestits que s'acabaran a darrera hora», ha dit, alhora que ha afegit que la pandèmia també ha afectat el Carnaval, amb un increment en el cost de les disfresses i un petit descens en la xifra de participants.

 

L'Albada - Carpe Diem: «Hi ha ganes de passar-ho bé»

Alba Chacón és membre de la comparsa de l'Albada - Carpe Diem i sap què és guanyar la Disfressa d'Or, ja que ho va fer l'any 2014 i amb ella de gran protagonista. Sobre aquesta qüestió ha explicat que «és una sensació de moltíssima il·lusió i de satisfacció per haver culminat el treball d'un equip immens de persones».

 

Enguany ella també pujarà a l'escenari de la Tarraco Arena, tot i que la protagonista central de l'espectacle de la comparsa serà la seva germana. Chacón ha assenyalat que «hi ha moltes ganes de passar-ho bé i molta il·lusió per tornar a gaudir del Carnaval». En aquest sentit, ha manifestat que «els darrers dies estan sent una bogeria, amb sentiments contradictoris».

 

Alba Chacón ha comentat que «participar en la Disfressa d'Or és genial, tot i que també suposa un esforç extra». Tot i això, ha assegurat que amb l'ajuda que reben de tota la comparsa, així com de les famílies, paga la pena. Ara, després de molta feina, ha arribat el moment de tots i totes de gaudir del Carnaval de Tarragona 2023.