Jordi Cervera deixa Ara Reus en quedar fora dels primers llocs de la llista electoral

L'exregidor, exportaveu i excap de files del partit se n'ha donat de baixa

13 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de maig a la 13:20h

Jordi Cervera ja no és militant d'Ara Reus, el partit que va cofundar l'any 2011. Segons han informat diversos mitjans i ha pogut confirmar TarragonaDigital, qui va ser regidor i portaveu de la formació a l'Ajuntament de Reus ha deixat el partit. El motiu són les desavinences amb la formació de la llista electoral de cara a les eleccions municipals del mes de maig.

Segons exposa ell mateix, considera que és un actiu polític per al partit i per a la ciutat. En declaracions a TarragonaDigital ha explicat que va proposar-se per anar al segon lloc de la llista que encapçalarà Daniel Rubio. La setmana passada, durant la presentació del futur alcaldable, de fet, Cervera no era entre el públic.

«Li vaig dir que s'havia d'aprofitar de mi, que marxa Pellicer i crec que a la gent hauria volgut veure'm més amunt». Cervera planteja que «les enquestes parlen d'un triple empat entre el PSC, ERC i Junts». És per això que «vaig dir que ens havíem d'espavilar, que si em posés més amunt, crec que és el que la gent demana».

 

Cervera va proposar-se com a número dos o tres de la llista

El partit ha optat per mantenir a Dolors Vázquez al segon lloc. L'actual regidora de Seguretat i Convivència ja va ocupar la segona plaça l'any 2019, quan ell era a la tercera i va quedar fora del plenari. La segona proposta de Cervera va ser ocupar novament aquest tercer lloc de la llista electoral.

Segons afirma, li va fer saber a Rubio a finals d'any, comptant que en tornarien a parlar quan passessin les festes de Nadal. A mitjan gener, però, va saber que seria Albert Piñol qui ocuparia el tercer lloc de la butlleta electoral d'Ara Reus. «No m'ho podia creure», lamenta Cervera.

«Crec que m'ho hauria d'haver dit, això no m'ho hauria d'haver fet mai», afegeix. Que s'hagi donat de baixa del partit, però, no implica que renunciï a les seves aspiracions de tornar a la primera línia de la política municipal. No descarta incorporar-se a alguna llista electoral de cara al 28 de maig.

Segons ho planteja, «així com abans em trucaven i deia que no, ara me'ls escoltaré». Admet que «jo voldria tornar a ser regidor d'Esports, és el que em fa patxoca». Sigui com sigui, insisteix que ara mateix «no tinc res concret.

Cervera va ser dels fundadors d'Ara Reus l'any 2011, i es va convertir en el primer alcaldable i portaveu del partit. La seva primera incursió a l'Ajuntament de Reus va ser durant el mandat 1987-1991, quan va entrar a mitja legislatura com a substitut al grup de Convergència i Unió. Va tornar-hi com a setè integrant de la llista de CiU l'any 2007.

El mandat següent es va presentar i va entrar a l'Ajuntament sota les sigles d'Ara Reus, acompanyat de Cori Fargas al número dos. El mandat 2015-2019 el partit va consolidar els dos regidors del 2011, novament amb Cervera al capdavant i Fargas a la segona plaça. En aquest cas, deixant el plenari a mitja legislatura i sent substituïda per Daniel Rubio.