1 de 10

Amenaça de vaga dels treballadors de la neteja de TGN: «La nova contracta és brossa»

El Comitè d'Empresa assegura que la nova estructura de costos «ens condemna a una pèrdua total del 30% del nostre poder adquisitiu i de la nostra massa salarial»

per Antonio Ramos Llauradó, 14 de febrer de 2023 a les 13:20 |

El Comitè d'Empresa dels treballadors de la neteja de Tarragona ha tornat a carregar contra el govern municipal pel nou contracte de la brossa. En un comunicat que ha difós el sindicat UGT, han assegurat que «la nova contracta redueix en més de 400.000 euros la massa salarial respecte l'aprovada en l'anterior estructura de costos», afegint que «s'estipula que en els dos primers anys no hi haurà revisió salarial».

 

En aquest sentit, els representants dels treballadors han afegit que «a partir del tercer any pretenen un topall del 2% d'increment salarial», una situació que han assegurat que «ens condemna a una pèrdua total del 30% del nostre poder adquisitiu i de la nostra massa salarial». En el comunicat, s'afirma que «l'increment del 8% que deia el conseller Jordi Fortuny era una mentida tramposa».

 

Els treballadors es plantegen una convocatòria de vaga

Segons ha assegurat el Comitè d'Empresa, «l'equip de govern continuarà mentint, amenaçant i conspirant contra el Comitè d'Empresa i, el pitjor de tot, volent justificar la seva contracta 'brossa' de la neteja costi el que costi, rebaixant descaradament els salaris per a 'afinar' la seva estructura de costos». En aquest sentit, han afirmat que «ens plantegem seriosament la convocatòria de vaga si Ricomà i Fortuny persisteixen a seguir endavant».

 

Els representants dels treballadors han manifestat que si s'arriba a convocar la vaga «seria en contra de la nostra voluntat i del nostre sentit de la responsabilitat envers la ciutat de Tarragona». El comunicat assenyala que «cridem prou a una contracta de la neteja que és una brossa».

 

Cal recordar que el contracte de la neteja vigent acaba a finals del pròxim mes d'abril i que s'haurà de prorrogar fins que estigui adjudicat el nou. En aquest sentit, fa unes setmanes es va aprovar una nova estructura de costos, després que a finals del 2022 quedés deserta la primera licitació.
 

Participació