Ensenyament fa marxa enrere a mitges i no tancarà una línia de la Vitxeta de Reus

Sí que es manté el tancament previst de la línia d'I3 a l'escola Sant Bernat Calvó

Ensenyament no tancarà les dues línies d'I3 de Reus que havia anunciat
Ensenyament no tancarà les dues línies d'I3 de Reus que havia anunciat | TarragonaDigital
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:24h
La Generalitat fa marxa enrere i no tancarà la línia d'educació infantil que havia anunciat que suprimiria per al curs vinent a l'escola La Vitxeta de Reus. Sí que es mantindrà, en canvi, el tancament previst d'una línia d'I3 —antic P3— a l'escola Sant Bernat Calvó. Des de la delegació territorial de la Generalitat han confirmat a TarragonaDigital totes dues decisions.

Aquest dimecres a mig matí, l'Associació de Mares i Pares de la Vitxeta ha informat les famílies del canvi d'opinió que s'havia pres des del departament d'Ensenyament. A través d'un missatge de whatsapp s'ha comunicat, amb satisfacció, que "el departament ens ha escoltat i ha aturat el tancament de la segona línia d'I3 de la nostra escola". Una decisió que, segons fonts de la delegació del Govern, s'ha pres "per criteris tècnics".

La directora del centre educatiu, Maria Horra, confirma que li han comunicat el canvi de postura des dels serveis territorials. Segons ha detallat a aquest mitjà, els han transmès que "han escoltat les peticions" de la comunitat educativa de la Vitxeta. Fa tot just una setmana, el dimarts 7 de febrer, es va fer pública la decisió d'Ensenyament.

Des de l'AMIPA feia una setmana que les famílies organitzaven accions de protesta per reivindicar que es mantingués oberta la línia d'I3 que es va anunciar que es tancaria. La pressió hauria tingut èxit, ja que, finalment, el departament ha fet un cop de volant. L'opció d'Ensenyament serà "reestructurar l'oferta" de places a la ciutat de Reus, segons s'ha explicat a la direcció de la Vitxeta.

El canvi d'opinió no ha afectat, en canvi, l'escola Sant Bernat Calvó, on sí que es tancarà una línia d'I3 segons també han confirmat des de la delegació territorial de la Generalitat. Des del centre lamenten que no hi hagi hagut marxa enrere en el seu tancament.

Preferirien que s'adoptés una altra solució davant d'una natalitat baixa en un any com el 2020 —són els infants que començaran I3 el curs vinent—. En lloc de tancar grups en escoles públiques per la baixa natalitat, l'aposta dels centres és que s'abaixin la ràtio d'alumnes per professor.