1 de 10

Els treballadors d'Adif preparen protestes a Catalunya que afectaran el servei de tren

Hi ha convocada una concentració el 14 de febrer a Sants | També hi haurà aturades parcials en horari nocturn en les àrees de manteniment de Girona, Tarragona i Barcelona

per Albert Fuertes, 10 de febrer de 2022 a les 17:20 |

La plantilla d'Adif ha esclatat i programa concentracions durant les pròximes setmanes. La primera aturada dels treballadors s'ha convocat pel pròxim 14 de febrer a les onze del matí a l'estació de Sants de Barcelona. 

 

El motiu principal pel qual s'ha fet aquesta concentració és perquè estan en contra del «deteriorament» que ha patit en els últims anys el servei ferroviari a Catalunya i les condicions laborals que tenen actualment. 

 

A més d'aquesta concentració a Barcelona, el comitè d'empresa ha anunciat aturades parcials en horari nocturn per al col·lectiu de manteniment de la infraestructura a Girona, Tarragona i Barcelona.

 

L'objectiu principal d'aquestes actuacions són «traslladar a la ciutadania la situació real de l'empresa, revertir la situació i continuar amb la defensa dels llocs de treball», segons ha informat aquest dijous en un comunicat.

 

Segons els empleats, la companyia es troba en una situació «molt degradada» i justifica que ha de prendre «actuacions molt agressives» per revertir-la.

 

En el comunicat, el comitè d'empresa lamenta que les mesures organitzatives que s'estan implantant a Catalunya «no estan sent negociades» i denuncia que els plans de reorganització van en detriment de la plantilla i el servei.

 

En aquest sentit, assenyalen que el nombre de places públiques que s'ofereixen per cobrir les persones que es jubilen és insuficient i acusen l'empresa de voler externalitzar els treballs.

 

Tot plegat, segons indica la plantilla, «està suposant un deteriorament en la qualitat del servei ferroviari a causa de la deslocalització d'equips de treball i els temps de resposta davant les incidències, fet que es tradueix massa freqüentment en retards o supressió de trens que afecten directament les persones usuàries».

Participació