Els treballadors de la brossa de Tarragona faran vaga durant la Setmana Santa

El comitè d'empresa, amb el suport del sindicat UGT, ha anunciat la convocatòria aquest dijous

Un operari de l'Ajuntament de Tarragona realitzant tasques de neteja a la via pública.
Un operari de l'Ajuntament de Tarragona realitzant tasques de neteja a la via pública. | Aj. de Tarragona
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:50h
El comitè d'empresa del servei de neteja de Tarragona, amb el suport del sindicat UGT, ha anunciat la convocatòria d'una vaga de cara a la Setmana Santa, una decisió que "lamentem profundament". En un comunicat, han explicat que aquesta és la resposta dels treballadors "a la intenció de Ricomà i Fortuny d'obrir concurs per a l'adjudicació del contracte de la brossa de Tarragona".

Cal recordar que durant la Setmana Santa, la data escollida pels representants dels treballadors per fer vaga, la ciutat de Tarragona rep la visita d'una quantitat important de turistes. Aquesta època suposa una prèvia dels mesos estiuencs i l'any passat es va fregar la plena ocupació.
 

"La primera d'una sèrie de vagues i accions"

En aquest sentit, els representants dels treballadors han avançat que la prevista durant la Setmana Santa "serà la primera d'una sèrie de vagues i accions" que volen dur a terme. En aquest sentit, denuncien que el nou contracte que el govern municipal vol licitar "representarà una pèrdua del 30% de la massa salarial" dels treballadors en els pròxims anys.

El comitè d'empresa també insisteix que la flota de vehicles del servei de neteja "no reuneix les condicions mínimes per treballar amb condicions laborals de salut i seguretat dignes". Així, han assegurat que a partir d'ara "actuaran amb rigor" davant d'aquesta situació.