Surt en llibertat el professor de la Buenafuente's Actors de Reus acusat d'abusos

El jutge ha decretat com a mesures cautelars la prohibició d'apropar-se a l'acadèmia i a les presumptes víctimes

L'acusat i el seu advocat a la sortida dels Jutjats de Reus.
L'acusat i el seu advocat a la sortida dels Jutjats de Reus. | Jordi Olària
16 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:44h
El professor de l'acadèmia Buenafuente's Actors de Reus acusat de 22 casos de presumptes abusos sexuals ha quedat en llibertat provisionaldesprés passat a disposició dels Jutjats de la capital del Baix Camp aquest dijous. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, "la causa està oberta per 11 delictes d'assetjament sexual i 2 d'agressió sexual". L'investigat s'ha acollit al seu dret de no declarar davant del jutge i se li ha decretat una ordre d'allunyament tant de l'acadèmia com de les presumptes víctimes.

Gerard Amigó, advocat de l'acusat, considera que la posada en llibertat demostra que les acusacions no tenen fonament. "Si el meu client ha quedat en llibertat tot i les múltiples denúncies, és perquè algun motiu hi ha", ha exposat. En concret, "creiem que no hi ha suficients proves per incriminar-lo de tot el que se l'acusa", ha declarat l'advocat.
 

"No està clar allò que denuncien les suposades víctimes i l'escola"

L'advocat ha insistit que "el meu client ha quedat en llibertat i demostrarà la seva innocència". Gerard Amigó ha afegit que "si hi hagués alguna cosa el jutge i la fiscalia haguessin trobat, el meu client hagués anat a la presó". El jurista ha manifestat que el fet que el seu client hagi quedat en llibertat demostra que "no està clar allò que denuncien les suposades víctimes i l'escola".

Finalment, ha dit que "hi ha unes denúncies que encara no s'han ratificat davant del jutge i no ens pronunciarem fins que no vinguin al jutjat". L'investigat ha arribat als Jutjats de Reus a les deu d'aquest dijous i, durant el matí, l'advocat ja ha apuntat que s'atendria al seu dret de no declarar. Segons ha explicat, "volem esperar a veure si les denunciants es ratifiquen davant del jutge o no".

Sense plantejar cap hipòtesi concreta, sí que posa en dubte el paper de l'acadèmia en aquest cas. "Hi ha un rerefons darrere que no és el delicte del qual acusen el meu client", ha assegurat.

Segons planteja, no entén que l'empresa asseguri haver presentat la denúncia tan bon punt ha conegut els fets i, en canvi, les acusacions es remuntin anys enrere. "Hi ha moltes coses de l'acadèmia que les volem analitzar", ha apuntat.