Tarragona anuncia la comparsa guanyadora del Carnaval 2023

El veredicte ha estat llegit del testament del rei Carnestoltes

El Carnaval de Tarragona 2023 ja té comparsa guanyadora.
El Carnaval de Tarragona 2023 ja té comparsa guanyadora. | Laia Solanellas
21 de febrer del 2023
El Carnaval del retorn ha arribat al seu final. Després que la disbauxa inundés els carrers de Tarragona i marqués el ritme dels últims dies, la ciutat s'acomiada de la festivitat amb una de les informacions que més esperava: la comparsa guanyadora del Carnaval 2023 de Tarragona.


Aquest dimarts la ciutat ha fet durant el dia la vetlla dels fèretres del rei Carnestoltes i la concubina a la casa mortuòria de l’Antic Ajuntament. A la nit, Llucifer s'ha apoderat de la situació i ha llegit el testament del Carnestoltes en un acte a la plaça de la Font.

Després de la crema del Ninot, la Ninota i la Bota per part dels Cremallers, s'han lliurat tots els guardons i penons.
 

La comparsa guanyadora del Carnaval 2023 de Tarragona

Allí s'ha donat a conèixer la comparsa guanyadora del Carnaval 2023 de Tarragona: Escola de Dansa i Grup Aerodance amb la temàtica “Equidae”. El Trofeu "Ninot del Carnaval" fa referència al primer classificat i va acompanyat d'un premi de 1.000 euros. La decisió no ha estat gens fàcil, i és que les comparses havien posat molta il·lusió en el carnaval del retorn i s'ha fet notar.
 

Escola de Dansa i Grup Aerodance s'ha endut el primer premi amb la temàtica “Equidae”. Foto: Laia Solanellas



Això va derivar en un altíssim nivell en les vestimentes i les carrosses de la celebració d'enguany. Els milers de persones que no es van voler perdre les rues de l'Artesania i de Lluïment de Tarragona, van gaudir amb les espectaculars disfresses de les variades temàtiques. 


Finalment, ha estat el Grup Aerodance el qual s'ha endut el preuat guardó i tindrà l'honor de capitanejar el Carnaval 2024 a la ciutat de Tarragona. A més a més, haurà de lluir una disfressa de nova creació al Carnaval 2024 i serà l'encarregada de dur el penó de carnaval en el conjunt de la festa, i el cremaller reial durant els actes de l’Enterrament i Crema.  

Tots els premis del Carnaval a Tarragona 2023

El segon classificat i per tant el Trofeu "Ninot del Carnaval", 700 euros i l’organització del sèquit de la Reina 28ena durant el Carnaval 2024 ha sigut per la comparsa Cromatic Fusion per “La llegenda de Sant Jordi”.
 

La comparsa Cromatic Fusion i la seva “La llegenda de Sant Jordi” han quedat en segona posició. Foto: Laia Solanellas



El Premi Honorífic "Comparsa Satírica 2023” ha recaigut en La Murga per la seva sàtira sobre els trens de matèries perilloses. 

El Premi Honorífic “Participació 2023" que es dona a a la comparsa que, a proposta de la Comissió del Carnaval, ha distingit la participació inclusiva i social, ha estat pel Club Vaixell, per la seva qualitat i posada en escena reproduint el musical Grease. 

El Premi Honorífic "Anècdota 2023" ha anat a parar a la comparsa Carmelites, per la seva actitud positiva durant la rua de dissabte desfilant sense música, i per la seva solidaritat amb la comparsa que es va quedar sense música el diumenge. 


Els 15 premis ex aequo a la qualitat han estat per les quinze comparses que han obtingut millor puntuació en la rua del dissabte i que intervindran en la rua de lluïment del diumenge del Carnaval de l’any 2024:
  • Amics de la Part Alta  
  • Associació de Veïns de L’Albada – Carpe Diem 
  • Associació de Veïns Residencial Palau – Torres Jordi  
  • Comparsa La Ballaruga 
  • Comparsa Carmelites  
  • Comparsa Cayo Largo  
  • Comparsa Platinum  
  • Cromatic Fusion  
  • Escola de Ball Nou Ritme  
  • Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance  
  • Fotem-li Canya  
  • Màgic Dansa  
  • Sinhus Sport 
  • Som i Serem Urban Style 
  • Spectrum Comparsa  

Amb aquests actes, Tarragona deixa enrere els dies de Carnaval i ja inicia el camí i les preparacions per a la Setmana Santa, la qual se celebrarà del 2 al d'abril i tornarà a omplir de vida la ciutat, ja que és una de les més espectacular de l'Estat.