Confirmen l'origen del brot massiu en un càmping de Cambrils amb mig miler d'afectats

Hi ha més de 500 afectats per aquest brot, entre ells treballadors i nens i adults allotjats al càmping

Tots els casos del brot han estat de caràcter lleu.
Tots els casos del brot han estat de caràcter lleu. | Cambrils Park
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:21h
Totes les alertes de Salut Pública es van encendre fa uns dies a Cambrils. Centenars de persones van començar a mostrar símptomes similars als d'una gastroenteritis i, a més a més, tenien un nexe comú: tots estaven allotjats al mateix recinte vacacional, segons va avançar el Diari Més.

Salut va començar a investigar els fets i va determinar que es tractava d'un brot massiu concentrat al càmping Cambrils Park. Entre els afectats hi ha més de 500 persones, entre elles treballadors i nens i adults que s'allotgen al recinte.

Després d'iniciar una investigació que ha comptat amb la plena col·laboració del Grup Blasi, el propietari del càmping, ja s'ha pogut determinar la causa d'aquest brot.

Tots els indicis apunten que una incidència en la xarxa de subministrament d'aigua seria l'origen del brot massiu de gastroenteritis al càmping de Cambrils, segons ha avançat el mitjà de paper.

L'Agència Catalana de Salut va agafar mostres de la xarxa d'aigua del càmping i va poder establir la presència de microorganismes que serien compatibles amb els símptomes que han presentat els afectats pel brot.

Contagi massiu al càmping

Tanmateix, no tots els afectats per aquest brot s'haurien contagiat a través de l'aigua, ja que alguns d'ells podrien haver-se vist afectats per la transmissió que genera la convivència.

El brot es va detectar el passat 11 de febrer, i segons el mitjà de paper es va iniciar amb un grup provinent de l'Aràbia Saudita. A partir d'aquí, diversos grups d'estudiants de diferents països que estan realitzant una estada esportiva a Cambrils s'haurien anat contagiant.

La bona notícia és que tots els casos són de caràcter lleu. Els afectats pel brot a Cambrils mostren els típics símptomes d'una gastroenteritis: malestar, vòmits i diarrea durant unes 24 hores.