Identifiquen l'autor del quadre que retrata un Segur de Calafell desaparegut

Va ser elaborat el 1987 pel pintor barceloní Albert Clota

Ramon Ferré i Núria de la Rosa, al costat del quadre,
Ramon Ferré i Núria de la Rosa, al costat del quadre, | Ajuntament de Calafell
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:19h
Ja s'ha pogut identificar l'autor del quadre que fa pocs dies va ser donat a l'Ajuntament de Calafell i que retrata la desapareguda masia de la Casa Vella de Segur de Calafell. Segons el consistori, el pintor que el va fer és el barceloní Albert Clota (1928), un artista paisatgista que va rebre l'encàrrec de fer aquest quadre el 1987.

L'encàrrec el va fer el matrimoni format per Josep Lluís de la Rosa i Marina Queralt i el quadre es va pintar a partir de fotografies antigues de l'entorn del torrent de la Casa Vella. La informació ha estat proporcionada pels descendents de la família, que han donat el quadre a l'Ajuntament perquè no se'n podien fer càrrec. 

Així ho ha explicat Núria de la Rosa, apuntant que "per falta de lloc", no es podien fer càrrec d'un quadre "de dimensions tan grans", un cop havien venut la casa dels seus pares. De la Rosa ha afegit que el seu pare insistia que aquest quadre "no s'havia de perdre" i que el seu desig "era que es donés a l'Ajuntament".

Albert Clota i Gras va començar la seva activitat com a pintor l'any 1946. Es va especialitzar en procediments murals sobre làmines metàl·liques i tècniques a l'oli. La seva obra es pot trobar en moltes col·leccions públiques i privades, i s'exhibeix en exposicions individuals i col·lectives.