Els monuments de Tarragona van rebre prop de 800.000 visitants durant el 2022

Els dos recintes més visitats durant l'any passat van ser l'Amfiteatre i el conjunt Circ - Pretori

23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 15:02h
L'Amfiteatre de Tarragona va rebre més de 180.000 visitants l'any 2022.
L'Amfiteatre de Tarragona va rebre més de 180.000 visitants l'any 2022. | Antonio Ramos
Els recintes del Museu d'Història de Tarragona van recuperar bona part de les visites prèvies a la pandèmia, amb gairebé 800.000 visitants durant l'any 2022. Concretament, 776.216 persones van visitar els monuments de la ciutat de Tarragona, prop del doble que el 2021, quan es van rebre 387.325 visites.

Els monuments més visitats de Tarragona durant el 2022 van ser l'Amfiteatre i el conjunt Circ - Pretori, amb unes 180.000 visites cadascun d'ells. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha apuntat que "recuperem la normalitat, les xifres del 2019 i esperem que enguany es mantingui aquesta afluència de gent".

Pinedo ha afegit que "Tarragona ha sabut adaptar-se molt bé després de la pandèmia i recuperar la tendència positiva de retorn del turisme".

El Museu d'Història programa una quinzena d'activitats durant el 2023

El Museu d'Història de Tarragona ha presentat aquest dijous la programació d'aquest 2023 amb una quinzena d'activitats. En aquest sentit, Hermán Pinedo ha destacat que "per primera vegada s'ha establert un calendari d'activitats del Museu amb la voluntat d'apropar i donar a conèixer el patrimoni de la nostra ciutat als tarragonins i tarragonines".

Pel que fa a les activitats comentades i visites guiades, en el marc del cicle 'Quan els objectes parlen', la Casa Castellarnau presenta la peça del mes d'una manera dinàmica i didàctica. La peça exposada al pati de la seu del Museu d'Història va acompanyada d'un audiovisual i postals editades especialment.

També se celebrarà un passeig modernista per gaudir d'espais com el Metropol i l'església de Sant Llorenç, i una visita teatralitzada per conèixer Tarragona amb els ulls del Canonge Fuguet, entre altres.  

En el marc de 'La nit dels museus', se celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb la visita comentada 'Constel·lació museu' i una jornada de portes obertes a tots els museus de la ciutat.

Així mateix, durant Tarraco Viva, es parlarà de la descoberta del Fòrum de la Colònia a través de Serra i Vilaró i la peça del mes serà un denari romà. El cicle 'Històries Amagades' es dedicarà al Pont del Diable, amb una visita, i a la figura de Domènech i Muntaner, al pati Jaume I. 

També es farà una visita guiada relacionada amb la Tarragona medieval aprofitant el quadre de Santa Tecla com a peça del mes. Les visites de Tarragona llegendària, explicaran en els secrets, les llegendes i misteris de la ciutat dels segles XVIII i XIX.
 

Activitats escolars i familiars per descobrir Tarraco

D'altra banda, també s'incorporen a la programació activitats escolars i familiars, on el Museu d'Història i l'IMET col·laboren per descobrir Tarraco a l'alumnat de la ciutat, amb una activitat amb tauletes. I per a les famílies, s'oferirà l'activitat 'Protagonistes de la història', que permet endinsar-se en el món de la família Canals.

L'activitat d'investigació 'Misteri als museus', juntament amb els altres museus de la ciutat, servirà per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni i la gimcana 'L'estrany sepulcre egipci' es farà al Passeig Arqueològic. 

Finalment, es continuaran programant les activitats audiovisuals 'Dones a la història de Tarragona' i 'Històries amagades de Tarragona' que pretenen, respectivament, reivindicar el paper de tarragonines destacades i visitar espais històrics rellevants.
 

400 persones ja tenen el Passi Tarragoní 2023

Una de les novetats de l'any 2022 va ser el Passi Tarragoní, que van adquirir més de 800 persones. Aquest 2023 es va posar en marxa el 9 de gener i des de llavors 133 persones l'han renovat, mentre que 280 l'han fet nou. Cal recordar que es podrà fer fins al 30 de setembre a Casa Castellarnau per 6,80 euros.

Amb el Passi Tarragoní es pot accedir a tots els recintes del Museu d'Història i la resta d'institucions museístiques adherides a la iniciativa: l'Amfiteatre, la Casa Canals, la Casa Castellarnau, el Circ romà, el Fòrum de la Colònia, el Circ - Pretori, el Passeig Arqueològic; així com la maqueta de Tàrraco, la Catedral, el Museu Diocesà i Museu Bíblic; el Museu d'Art Modern i el Museu del Port.