Denuncien que el contracte pels terrenys de Hard Rock «no és vigent»

La plataforma Aturem Hard Rock considera que aturar el projecte «només és qüestió de voluntat política»

Imatge d'arxiu dels terrenys on està previst instal·lar el complex d'oci Hard Rock.
Imatge d'arxiu dels terrenys on està previst instal·lar el complex d'oci Hard Rock. | ACN
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:00h
La plataforma Aturem Hard Rock ha denunciat que el contracte de compravenda dels terrenys on s'ha d'ubicar el futur complex de Hard Rock "no és vigent". Segons els activistes, el quart punt d'aquest document establia que l'aprovació definitiva del Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) del CRT de Vila-seca - Salou s'havia de fer en els vint mesos posteriors a la signatura del contracte, feta el 2016.

Set anys després, però, la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona encara no ha aprovat el PDU. El contracte ascendia fins als 120 MEUR. El portaveu de la plataforma, Eloi Redón, ho ha explicat aquest dijous al Parlament, després de reunir-se amb ERC, En Comú Podem i la CUP, a qui ha demanat que "abandonin definitivament" el projecte.

Com va avançar 'Crític', no es complia una clàusula temporal del contracte de compravenda dels terrenys de Hard Rock entre l'Incasòl i la Caixa, i per això la plataforma considera que aturar-lo "només és qüestió de voluntat política" si no és que "hi ha compromisos adquirits" com sospiten.

Redón ha manifestat que "és un projecte que està caient pel seu propi pes". El portaveu d'Aturem Hard Rock ha qüestionat si existeix un "nou contracte" entre el Govern i la Caixa i ha insistit que el text que es coneix és "invàlid" perquè "no es compleixen ni els terminis ni les dates que aquest contracte marca".

Finalment, Redón ha demanat al Govern i al conseller de Territori, Juli Fernández, que "certifiqui per escrit aquesta invalidesa i abandoni la construcció del casino".
 

Reunió amb ERC, Comuns i CUP

La plataforma s'ha reunit amb els grups parlamentaris d'ERC, En Comú Podem i la CUP per demanar-los que "s'abandoni aquest megaprojecte definitivament". Els Comuns i els cupaires els han donat "suport", mentre que els republicans han assegurat que "estudiaran les possibles pèrdues" de la Generalitat si el rebutgessin ara.

Redón ha manifestat que Hard Rock "no és el model" d'ERC, però que "sembla que el vulguin tirar endavant, tot i posar dificultats administratives". "Si ells haguessin hagut de començar el projecte, òbviament no el farien", ha defensat.

Aturem Hard Rock també ha lamentat la falta de resposta de la resta de grups parlamentaris, a qui van fer extensiva la invitació per reunir-se. La plataforma considera a Junts per Catalunya i al PSC com els "principals instigadors" del complex d'oci.