Desmantellen una plantació de marihuana als Pallaresos: tres detinguts

Els Mossos han intervingut més de 3.200 plantes i 65 quilos de cabdells secs

Imatge de la plantació de marihuana que es va localitzar als Pallaresos.
Imatge de la plantació de marihuana que es va localitzar als Pallaresos. | Mossos d'Esquadra
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:45h
Els Mossos d'Esquadra de Tarragona van detenir aquest dijous als Pallaresos tres homes, un de 29 i dos de 40 anys, com a suposats autors dels delictes de pertinença a grup criminal i contra la salut pública. Així mateix, també se'ls atribueix un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les gestions d'investigació van permetre constatar que un dels detinguts feia ús d'una identitat fictícia. A més, actualment tenia vigent una ordre de detenció per un jutjat de Tortosa pels mateixos delictes que se li atribueixen després d'aquest nou operatiu policial.
 

Una investigació iniciada el passat mes de gener

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, la investigació es va iniciar a principis del mes de gener arran d'unes informacions que apuntaven a l'existència d'una plantació interior de marihuana en un xalet dels Pallaresos.

Durant les perquisicions, els investigadors van detectar que els detinguts havien bunqueritzat totes les estances del xalet i, a més, havien instal·lat un sistema molt sofisticat de seguretat que va dificultar la investigació.

Així mateix, els Mossos d'Esquadra també van poder acreditar l'existència d'una plantació interior de marihuana, no reunia les característiques i patrons comuns en aquests tipus de plantacions.

Els policies també van determinar que el legítim propietari del xalet, que desconeixia l'activitat il·lícita que s'estava cometent, havia llogat la casa a nom d'un home vinculat a aquest grup criminal, el qual a més, havia utilitzat una identitat falsa.
 

Tres detinguts i més de 3.200 plantes intervingudes

Davant tots aquests indicis, durant la matinada d'aquest dijous, agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra, van realitzar una entrada i perquisició en el xalet investigat.

El resultat d'aquesta actuació policial es va saldar amb la detenció de tres homes responsables de la plantació, el comís d'un total de 3.238 plantes de marihuana i 65 quilos de cabdells secs, dues pastilles d'haixix, 23 compressors, 31 focus, 53 ventiladors, documentació personal i diners en efectiu.

Cal destacar que la instal·lació era molt sofisticada, ja que els detinguts havien distribuït els 400 metres quadrats dels baixos de la casa en sis estances on cultivaven la marihuana en diferents estadis de creixement.

El darrer espai, on es van comissar 65 quilograms de cabdells i 20 bosses amb droga, era el lloc on es distribuïen, s'assecaven, pesaven i s'embassaven al buit els cabdells de marihuana.

Un cop finalitzada l'entrada, tècnics de l'empresa de subministrament elèctric van interrompre el subministrament elèctric que estava connectat de manera fraudulenta.