Bipolar jornada europea d'hoquei patins: victòria del Reus i derrota del Calafell

Els roig-i-negres assalten la pista de l'Sporting de Lisboa mentre que els verds cauen a casa contra el Liceo i es compliquen la vida a Europa

Els jugadors del Reus celebrant un dels gols a la pista de l'Sporting
Els jugadors del Reus celebrant un dels gols a la pista de l'Sporting | WSE Champions League
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:47h
Jornada de contrastos a Europa després de la tercera cita de la Champions League d'hoquei patins. El Reus Deportiu Virginias ha estat la nota positiva després del triomf de prestigi a la pista de l'Sporting (5-7). La nota negativa se l'endú un Calafell que cau davant el Deportivo Liveo (3-4) i es complica l'existència a la màxima competició continental.

Aragonès lidera un Reus imperial

La victòria del Reus Deportiu Virginias a la pista de l'Sporting suposa quelcom més que sumar tres punts al grup D i posar-se com a líder després de tres jornades. Guanyar i com ho ha fet (5-7) implica donar un cop de puny sobre la taula de cara a les aspiracions d'acabar primer aquesta fase. I més després de no ensorrar-se quallant un millorable inici de partit on al minut 6 es perdia per 3 a 1.

Romero avançava els locals en el minut 1, Aragonès empatava en quasi la següent acció, però novament Romero i Font situaven un contundent 3-1 en el minut 6. L'equip dirigit per Jordi Garcia ha exposat la seva millor versió quan pitjor ho podia passar i ha remuntat fins al punt d'arribar a golejar. Compagno feia el 3-2 en el minut 9 amb un llançament llunyà i Gelmà empatava en el minut 12 amb una assistència de Rojas.

No seria fins al minut 20 quan Aragonès confirmaria el seu espectacle individual amb el 3-4 en el minut 20 després d'un u contra u amb Girao, porter local. Gelmà, pocs segons abans del descans, feia un 3-5 que s'ampliaria novament amb Aragonès en el minut 31 després d'una acció personal. Els locals Romero i Fouto donarien emoció al duel amb un 5-6 faltant quatre minuts per al final, però Marc Julià anotava el setè amb una directa en el minut 47.

Amb aquest resultat, el Reus és primer de grup amb sis punts seguit de l'Sporting amb el mateix registre. El Saint Omer és tercer i el Barcelos cuer, ambdós amb tres punts. Diumenge a les 16.05 hores, nova cita ganxeta a l'OK Lliga visitant el Lleida.

El Calafell ensopega i es complica la vida

L'altra cara de la moneda és la d'un Club Patí Calafell que ha perdut per 3-4 contra el Deportivo Liceo, dificultant-se així la seva continuïtat a la màxima competició. L'equip de Ferran López encara no ha guanyat cap encontre després de veure's superat pel conjunt gallec. El visitant Di Benedetto feia el 0 a 1 en el minut 3 i, tot i que Ferrer empatava en el minut 11, Àlex Rodríguez tornava a avançar els gallecs en el minut 14.

Canal, ja en el segon temps, feia un 1 a 3 que Ricart ampliava en el 43 amb el quart. S'instal·lava una diferència massa gran per aconseguir remuntar i aixecar el vol a Europa. Una diferència gran que el Calafell ha lluitat per eliminar. Miras, amb un doblet, deixava el marcador definitiu (3-4) en el minut 46.

Els intents locals per empatar resultaven infructuosos, consumant així la segona derrota europea d'un Calafell que tanca el grup A amb un punt. El segon lloc el marca l'Oliveirense amb quatre, els mateixos que el Deportivo Liceo. La pròxima cita del Calafell a Europa serà tornant-li la visita al Liceo mentre que a l'OK Lliga jugaran dissabte a les 19.30 hores contra el Sant Cugat.