Picamoixons finalitza les obres de reparació de l'església parroquial

Existien patologies i deficiències puntals que afectaven a l’estructura de l’edifici i la torre del campanar

Imatge de l'església de Picamoixons
Imatge de l'església de Picamoixons | Cedida
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 8:31h
Finalitzen les obres de reparació de la coberta de l’església de Sant Salvador de Picamoixons. Una inspecció de la coberta principal, encarregada per la parròquia, va posar de manifest l’existència de patologies i deficiències puntals que afectaven a l’estructura de l’edifici i, entre d’altres, a la torre del campanar.

D’acord amb el projecte redactat per Soffitto Arquitectura els treballs han consistit, primer, en la substitució i reparació de les bigues de fusta que es trobaven en mal estat i s’ha aprofitat per aplicar un tractament curatiu a la totalitat dels elements de fusta del campanar. Després s’ha fet un repàs general de les teulades i s’han substituït puntualment les teules trencades i les llates que presentaven mal estat. Finalment s’ha restaurat la porta principal d’accés a l’església.
 

Un edifici de 1902

L’església de Sant Salvador de Picamoixons és un edifici catalogat com a BCIL de principis del segle XX que segueix la línia historicista de l’arquitecte diocesà Ramón Salas i Ricomà. L’any 1902 es col·locà la primera pedra del temple i el 1904 finalitzaven els treballs de construcció del temple. Uns anys més tard, l’arquitecte Francesc Villar i Carmona, el mateix que dissenyà el campanar de la veïna localitat de Valls, hi projectà el campanar.

El projecte ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, la EMD de Picamoixons i el propi Arquebisbat. Amb aquesta actuació queda consolidat estructuralment el temple i es preserven així els valors històrics i culturals d’un edifici singular.