Intervenen més de 300 figures manga il·legals en un basar de Cambrils

El seu valor al mercat era de més de 13.000 euros

La Guàrdia Civil va intervenir tot el material del basar.
La Guàrdia Civil va intervenir tot el material del basar. | TarragonaDigital
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:45h
La Guàrdia Civil ha intervingut més de 300 figures de personatges manga en un basar de Cambrils. Ho ha fet en el transcurs d'una inspecció rutinària en un establiment de venda al detall del tipus basar al municipi de la Costa Daurada.

Quan van iniciar la inspecció van comprovar que una gran quantitat dels articles que hi havia al basar no complien amb la normativa de l'etiquetatge i documentació pertinents.

Així doncs, els productes no comptaven amb la documentació de duanes necessària per a la seva venda, ja que aquests verifiquen que la importació dels productes és legal. També van detectar que alguns productes presentaven irregularitats en matèria de seguretat, ja que no estaven etiquetats en cap llengua oficial a l'Estat.

Després de fer aquestes comprovacions, van procedir a intervenir i precintar tot el material que hi havia al basar, fins i tot les figures exposades. En total es van retirar 323 figures de personatges anime i manga que al mercat tenien un valor de més de 13.000 euros.

La Guàrdia Civil realitza periòdicament aquestes inspeccions als comerços per verificar que es compleixen tots els requisits de legalitat i seguretat de cara al consumidor.