Mor Joan Vallès, històric casteller dels Minyons de l'Arboç

La colla castellera dels Minyons de l'Arboç ha comunicat la mort de Joan Vallès, membre de la colla des de la seva fundació

Joan Vallès Figueras era castellers dels Minyons de l'Arboç des de la seva fundació.
Joan Vallès Figueras era castellers dels Minyons de l'Arboç des de la seva fundació. | Twitter
01 de març del 2023
Actualitzat el 02 de març a les 9:01h
La colla castellera dels Minyons de l'Arboç han fet pública la defunció de Joan Vallès Figueras, un casteller molt estimat a la colla i en general al món casteller. "Ens ha deixat el nostre estimat company" han explicat en un missatge a Twitter.

Joan Vallès era un casteller actiu des del mateix dia de la fundació de la colla dels Minyons de l'Arboç, al Baix Penedès, l'any 1958. Molt estimat per tot el món casteller, la consternació per la seva mort no s'ha fet esperar.

Des dels Minyons de l'Arboç han assegurat que la colla "sempre ha ocupat un lloc molt important a la seva vida" i l'han descrit com "un dels minyons més grans de la colla".
 

La consternació per la seva mort s'ha fet evident i les mostres de condol no s'han fet esperar. Els Castellers de Vilafranca han enviat el seu "més sentit condol" i una "forta abraçada a la família, als amics i a tota la colla", mentre que la Colla Jove de Tarragona ha afirmat que "lamentem la pèrdua del Joan Vallès, tan important a la vostra història", entre altres missatges de condol a les xarxes socials.

Els Nens del Vendrell, colla de la mateixa comarca, han assegurat que Vallès va ser "una persona entranyable que ens ha fet gaudir als escenaris i amb la que ha estat un plaer compartir places. Casteller històric que deixarà un gran record a tothom que l'ha conegut".

Actor al 'El Cor de la Ciutat'

Joan Vallès no era conegut només en el món casteller. La seva faceta artística el va dur a passar pel teatre, la ràdio, la televisió, el cinema i el doblatge.

D'entre els papers més recordats a Catalunya hi ha el de l'Alfons, la parella de la Teresa (Montserrat Carulla) a El Cor de la Ciutat, una mítica sèrie de TV3.
 

Una altra pèrdua per al món casteller

Fa només uns dies la Colla Jove Xiquets de Tarragona també estava de dol per la mort d'un dels seus castellers més emblemàtics: Antonio Solé, conegut com l'Índiu.

Solé va morir fa pocs dies als 82 anys i era el membre de la colla més longeu.