Una entitat de Tarragona denuncia «caos» amb les receptes electròniques a La Meva Salut

L'associació assegura que nombrosos pacients no poden accedir correctament a la seva medicació a través de 'La Meva Salut'

Diversos usuaris reporten problemes amb la seva medicació a través de l'aplicació de La Meva Salut.
Diversos usuaris reporten problemes amb la seva medicació a través de l'aplicació de La Meva Salut. | Departament de Salut
01 de març del 2023
Actualitzat a les 17:51h
La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) ha denunciat que nombrosos pacients han presentat queixes perquè no poden accedir a la seva medicació, ja que aquesta no s'actualitza correctament a l'aplicació 'La Meva Salut'. En aquest sentit, la CET ha assegurat que hi ha "un caos amb les receptes electròniques".

En un comunicat, l'entitat ha assegurat que "quan et trobes amb alguns d’aquests problemes, pots escriure per 'La Meva Salut' que assegura que rebràs resposta en un màxim de 48 hores, però en molts casos aquest termini no es compleix".

El president de la CET, Ángel Juárez, ha reclamat una solució immediata a la solució. Juárez ha dit que "els problemes amb les receptes electròniques comporten que la gent s’automediqui pel dolor i això és molt perillós. La salut no es programa".
 

De la Xarxa Santa Tecla a La Meva Salut

La CET ha manifestat que la situació s'ha vist agreujada en el cas del usuaris de la Xarxa Santa Tecla, que han passat de fer els tràmits a través del web de Santa Tecla a fer-los a l'aplicació 'La Meva Salut'. Segons la Coordinadora d'Entitats de Tarragona, aquest canvi està provocant "molts errors". 

En aquest sentit, la CET assegura que el canvi de sistema està provocant "dificultats" i que "moltes receptes no arriben als pacients".

La Coordinadora creu que la unificació de sistemes és una bona decisió, tot i que han demanat que es faci bé, "informant les persones i formant els professionals".

Finalment, la CET demana a aquells ciutadans i ciutadanes que estiguin patint aquests problemes, contactin amb la Unitat d'Atenció al Ciutadà, al telèfon 977 224 151.