'Els gossos', una producció de la Sala Trono, arriba a Tarragona el 10 de març

Creada i dirigida per Nelson Valente, està protagonitzada per Joan Negrié, Pau Ferran, Albert Pérez i Mercè Aranega

L'obra 'Els gossos' arribarà al Teatre Tarragona el pròxim 10 de març.
L'obra 'Els gossos' arribarà al Teatre Tarragona el pròxim 10 de març. | Albert Rué
02 de març del 2023
Actualitzat a les 18:08h
La programació d'arts escèniques de primavera de Tarragona Cultura portarà l'escenari del Teatre Tarragona l'obra 'Els gossos', una producció de la Sala Trono, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona. La representació serà el pròxim divendres 10 de març, a les 20 hores.

'Els gossos' és obra de Nelson Valente, que també fa de director. Els intèrprets són el tarragoní Joan Negrié, Albert Pérez, Pau Ferran —que també fa d'ajudant de direcció— i la reconeguda Mercè Aranega.

Les entrades ja estan a la venda al preu de 20 euros a la taquilla del Teatre Tarragona i a través del web municipal. Així mateix, des de TarragonaDigital.com posem en marxa un sorteig d'entradesa través del nostre perfil a la xarxa social Instagram.
 

La sinopsi de l'obra

El dia del seu quarantè aniversari, el Ramon té una experiència fugaç però demolidora: durant el seu trajecte habitual en metro, un desconegut li somriu i li diu alguna cosa a cau d'orella. Ja a casa, durant la festa, aquella llavor germinarà i acabarà bombardejant la seva, suposadament equilibrada, vida familiar.

L'Albert, l'Emili i l'Alícia, confortablement acomodats en les seves pors, es veuran abocats a revisar certs plantejaments que convertiran la seva plàcida llar en un camp de batalla, mentre el Ramon es descobreix capaç de la seva heroïcitat més gran: atrevir-se a mirar des de la consciència.
 

'Rojos'. La primera representació de la temporada de primavera a Tarragona

Aquest dissabte, a les 20 hores, arrenca la temporada de primavera de Tarragona Cultura, amb la presentació de 'Rojos', de la companyia Miquel Barcelona. Aquest muntatge és el resultat d'una recerca de dos anys sobre la postguerra de la Guerra Civil escenificada per Miquel Barcelona, Helena Gispert, Martí Güell i Bea Vergés.

A través de la dansa, l'obra se submergeix en la memòria de l’espai on es representa. Després del camí recorregut a través de la recerca que encara és viva, la producció és una oportunitat per escoltar, aprendre, reparar i visibilitzar.
 

El muntatge en format carrer de 'Rojos', aquesta tarda de divendres

Previ a aquest espectacle, que s’emmarca en el programa municipal de Memòria Democràtica, que enguany se centra en el 85è aniversari dels bombardejos sobre la ciutat de Tarragona, aquest divendres, a les 18 hores a la plaça del Rei, es presentarà el muntatge en format de carrer.

La prèvia es completarà a partir de les 20 hores, al vestíbul del Teatre Tarragona, amb la ponència 'Posar cos a la memòria', amb la companyia artística.