L'Espluga de Francolí aconsegueix un segon habitatge de lloguer social

L'import del lloguer s'anirà actualitzant anualment en funció de la situació econòmica de la unitat familiar

Imatge de l'interior de l'habitatge
Imatge de l'interior de l'habitatge | Cedida
07 de març del 2023
Actualitzat a les 15:55h
L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha acabat les obres de legalització del que serà el segon habitatge de lloguer social del municipi situat al carrer dels Templaris. Tindrà establert un preu de lloguer que es determinarà amb una eina de la Generalitat, la calculadora de la renda mensual d'un lloguer social, que estableix un import en funció de la situació socioeconòmica de la família en qüestió. L'import del lloguer s'anirà actualitzant anualment en funció de la situació econòmica de la unitat familiar. La durada del contracte serà de 7 anys, prorrogable a 3 anys més.

A fi que l'habitatge social s'ofereixi en perfectes condicions, s'estan duent a terme diverses intervencions, de les quals destacaríem; construcció d'un bany addicional a la primera planta, revisió i repàs de les instal·lacions de llum i d'aigua, revisió de tots els electrodomèstics existents, repàs de pintura, instal·lació d'una estufa de pèl·let i la instal·lació dels mobles.

L'habitatge té una superfície útil de 58,31 m² i té una ocupació màxima de 3 persones. Disposa de cuina, menjador, dos banys, dues habitacions, distribuït en dues plantes. Properament, l'Ajuntament obrirà una convocatòria per ampliar la borsa d'habitatge social i així posar en marxa l'adjudicació d'aquest habitatge social.

Es tractaria de la segona adjudicació d'aquest any 2023 d'un pis municipal de lloguer social per part de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. L'adjudicació del lloguer social del carrer de les Parres es va formalitzar el passat 24 de febrer de 2023, i la persona adjudicatària ja disposa de l'habitatge.