Els treballadors de la neteja de Tarragona desconvoquen la vaga

L'aturada estava prevista del 5 al 9 d'abril, en plena Setmana Santa

Els treballadors de la neteja de Tarragona han desconvocat la vaga.
Els treballadors de la neteja de Tarragona han desconvocat la vaga. | Ajuntament de Tarragona
13 de març del 2023
Actualitzat el 14 de març a les 9:37h
El comitè d'empresa del servei de neteja i de la brossa de Tarragona ha desconvocat les jornades de vaga previstes pels dies 5, 6, 7, 8 i 9 d'abril de 2023, coincidint amb el període de Setmana Santa. Els treballadors han pres aquesta decisió després de reunir-se amb altres partits polítics, entitats, el teixit associatiu i associacions empresarials de la ciutat.

En un comunicat, consideren que l'aturada tindria "efectes negatius" sobre Tarragona. També han explicat que algunes forces polítiques els han transmès que en el pròxim mandat es "revisaran aspectes bàsics" de l'estructura de costos del contracte de la brossa.

D'altra banda, el comitè d'empresa ha tornat a carregar contra el govern municipal assegurant que l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha "orquestrat" una campanya contra ells.
 

El govern municipal celebra que la vaga s'hagi desconvocat

El conseller de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha celebrat que s'hagi desconvocat la vaga i ha assenyalat que "és una bona noticia per Tarragona". Fortuny ha afegit que "està clar que hi havia motivacions polítiques darrere aquesta convocatòria, ja que no hi havia cap motivació laboral per fer vaga".

En aquest sentit, el regidor de l'àrea ha insistit que "els drets dels treballadors estan garantits amb la nova licitació que s'està treballant". Fortuny ha reiterat que "no tenim cap problema amb els treballadors ni amb l'empresa" i ha manifestat que treballen per per fer la licitació del nou contracte al més aviat possible.