Els bombers donen per controlat l'incendi de Calafell

La trentena de veïns que van ser desallotjats han pogut passar la nit a casa

L'incendi té nombrosos focus secundaris.
L'incendi té nombrosos focus secundaris. | TarragonaDigital
Laia Solanellas / Marc Guitart
15 de març del 2023
Actualitzat a la 13:49h
Actualització 13.30h

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Calafell a la una del migdia d'aquest dimecres.

A la zona hi segueixen treballant una vintena de dotacions per acabar d'extingir les flames.

Actualització 07.00h

L'incendi de Calafell ha quedat estabilitzat després d'una dura nit de lluita per parts dels Bombers de la Generalitat. Encara hi treballen una trentena de dotacions i la superfície afectada ja puja a 24 hectàrees.

A última hora, es van desallotjar uns 30 veïns del Mas Mel per precaució, ja que les flames estaven a tocar de les cases, però finalment han pogut passar la nit a casa. Tot i que cap habitatge ha quedat afectat per les flames, sí que han cremat algunes tanques i jardins.



L'incendi es va declarar la tarda d'aquest dimarts a la muntanya de l'Escarnorsa, al terme municipal de Calafell. Fins a 46 dotacions i una setantena d'efectius van treballar en la seva extinció i es va demanar el confinament dels veïns de dues urbanitzacions, les del Mas Mel i Bellamar.Protecció Civil va infomar que es van desallotjar onze persones del Mas Mel i les flames han afectat algunes tanques i jardins, segons els Bombers. 

El foc avançava en direcció sud-est empès pel vent de mestral, present a la zona durant tot el dia. Això va crear nombrosos focus secundaris, que van generar molta preocupació. El foc principal ha impactat amb una zona de conreus, però els focus secundaris van permetre que les flames continuessin avançant.

L'Ajuntament ha informat que s'ha pogut evacuar el refugi felí quan les flames s'hi acostaven. 
 

L'incendi que s'ha declarat a Calafell. Foto: Cedida

 

Tercer incendi forestal del dia

Aquest és el tercer foc en zona boscosa que ha mobilitzat els Bombers de la Generalitat a la demarcació de Tarragona.

El primer s'ha iniciat aquesta matinada a la Selva del Camp. Les flames estaven situades en una zona de difícil accés i el fort vent que bufa ha complicat molt les tasques d'extinció, tot i que els bombers l'han pogut donar per estabilitzat a primera hora de migdia.

La possible causa d'aquest incendi, segons les investigacions dels Agents Rurals, seria una crema mal apagada. Cal recordar que diverses comarques de Tarragona estan afectades pel Pla Alfa en nivell 2, el qual prohibeix fer foc.

El segon incendi s'ha produït al Perelló, al Baix Ebre. Les flames han afectat una zona boscosa d'aquest municipi, i els bombers l'han donat per controlat passades les cinc de la tarda.