1 de 10
Alt Camp

Arriba la Vilaniu Drag: L'acte estrella de la setmana LGBTIQ+ amb les botigues del centre de Valls

Per assistir a Vilaniu Drag no cal reservar ni comprar entrada

Imatge del campanar de Valls | Albert Oliva
per Albert Oliva, Valls | 15 de març de 2023 a les 17:05 |
Valls celebrarà la Setmana LGBTIQ+ del 24 de març a l'1 d'abril. Igual que en les edicions passades, l’agenda vallenca s’omplirà de diversos actes relacionats amb el col·lectiu, organitzats per Orgull Vallenc i Casal Popular La Turba. Aquest any, però, la Setmana LGBTIQ+ ve acompanyada d’un nou acte, batejat sota el títol de Vilaniu Drag.

L’acte, que tindrà lloc el proper dissabte 25 de març a les 18.30 h. Serà una cercavila itinerant que consistirà en passar per diferents establiments del Barri Antic de la ciutat, on en cadascun hi haurà una artista drag que farà un petit espectacle. Aquesta proposta sorgeix a partir de voler donar més vida al barri, als seus negocis, i al mateix temps visibilitzar diferents artistes queer procedents de Valls o de la província de Tarragona.


L’elecció d’aquestes drag queens, totes del territori, sorgeix de la idea que des d’Orgull Vallenc es vol defensar: que en els pobles o ambients rurals també hi han persones del col·lectiu, artistes queer, i que no és necessari marxar a les grans ciutats per poder trobar-nos amb persones LGBTIQ+ i espectacles d’aquest tipus.

Així doncs, la ruta de la primera edició del Vilaniu Drag començarà al Bruch, a la Plaça del Blat, amb un espectacle de la drag queen vallenca Jessica Pulla. Seguidament s’anirà a la Plaça del Pati, on ens trobarem amb les tarragonines Lady Savannah i Valerie Norton, a l’Antic Cafè i a la Pèrgola respectivament, continuant a la vermuteria Munta-t’ho Bé, on allà hi haurà la tarragonina Odisea Onassis.


Després s’arribarà fins a La Providència, on ens acompanyarà la reusenca Frida La Ter, i la vetllada s’acabarà al Safareig, amb companyia de la també tarragonina Norma Love Good, amb una mica de festa final a mode de cloenda. Per assistir a Vilaniu Drag no cal reservar ni comprar entrada, simplement presentar-se a les 18.30 h a la plaça del Blat per a poder gaudir dels sis espectacles drag.
Participació