Comencen les declaracions dels investigats per l'explosió d'IQOXE

La pròxima setmana declararan el director general, el responsable de seguretat i el director de planta

Els responsables d'IQOXE declararan aquesta pròxima setmana.
Els responsables d'IQOXE declararan aquesta pròxima setmana. | ACN
17 de març del 2023
Actualitzat a les 17:46h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que, la pròxima setmana, el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona prendrà declaració a tres dels investigats per l'explosió d'IQOXE. En aquest sentit, dilluns 20 de març declararà el director general d'IQOXE, dimarts serà el torn del responsable de seguretat, mentre que dimecres declararà el director de planta.

La magistrada Sofía Beltrán Miralles, que instrueix el cas, prendrà declaració, com a investigats, al director general de la companyia, José Luis Morlanes; al responsable de seguretat l'any 2020, Gerard Adrio; i al director de planta, Juan Manuel Rodríguez.

Cal recordar que en un primer moment els tres van acollir-se al seu dret a no declarar, tot i que posteriorment van sol·licitar declarar. En aquest sentit, estava previst que ho fessin durant el mes de gener, però a darrera hora es van ajornar les declaracions.
 

Tres víctimes mortals i set persones ferides

Cal recordar que l'explosió d'IQOXE va tenir lloc el fatídic dimarts 14 de gener de 2020, quan va explotar un reactor, i de retruc un dipòsit d'òxid d'etilè, de la planta que l'empresa té al terme municipal de la Canonja.

A causa de la deflagració, van morir tres persones —dos treballadors de la companyia i un veí de Torreforta— i set més van resultar ferides.