La Ganxet Pintxo apujarà el preu a 4 euros per l'encariment dels costos

Tapa i beguda passaran de 3,5 euros a 4 per compensar l'encariment de les matèries primeres i l'energia

L'edició de primavera tindrà lloc del 23 de març al 2 d'abril
L'edició de primavera tindrà lloc del 23 de març al 2 d'abril | Jordi Olària Gras
20 de març del 2023
Actualitzat el 21 de març a les 10:54h
La Ganxet Pintxo de Reus prepara la nova edició de primavera 2023, que arrancarà aquest dijous 23 de març i acabarà el 2 d'abril. Una de les novetats d'enguany és l'increment del preu de les tapes, que passaran dels 3,5 euros que valen ara a 4 euros juntament amb la beguda. Aquest augment es deu, segons s'ha explicat des de l'organització, a l'escala de preus general, i que als bars i restaurants s'ha notat tant en les matèries primeres com en l'energia.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, assegura que "entenc que la gent es queixarà i no ho trobarà bé, perquè sempre que se'ns rasca la butxaca, no ens va bé a ningú". Tot i això, ha demanat al públic que tingui en compte "la pujada de matèries primeres, i que la gent s'ha de guanyar la vida". Just ha volgut deixar clar "és inevitable, i si algú té queixes, que vagin contra mi, no contra els que ho organitzen, ni contra els que hi treballen, ni contra la Damm".

"Tots hem fet el que hem pogut per aprimar els costos, però és inevitable", ha insistit. De fet, ha afegit que els quatre euros que valdrà a partir d'ara "és un preu gairebé simbòlic". Tot i la pujada de preu, "esperem, desitgem i confiem que no" baixarà l'afluència de clientela a la Ganxet Pintxo.
 

L'increment de preu també vol mantenir la qualitat

"Suposo que la gent entendrà que els costos es disparen, i que no n'hi ha hagut prou amb tres euros i mig, l'hem de posar a quatre", ha resumit. Just ha subratllat l'impacte que la ruta de tapes suposa per a la ciutat, i no només per al sector de la restauració. "És sortir, trobar-nos amb amics, anar a un bar, ara a un altre, passar per la botiga...", ha conclòs.

El coordinador de la ruta de tapes, Jaume Batista, ha recordat, també, "que la Ganxet Pintxo va néixer per ajudar els establiments". Segons ha aclarit, l'increment de preu ha sigut una petició sorgida dels mateixos bars i restaurants participants. Ha afegit, també, que amb l'augment de preu es vol continuar vetllant per un estàndard de qualitat alt.

A l'edició de primavera de la Ganxet Pintxo hi participaran 32 establiments, una xifra que s'ha consolidat les darreres edicions. Tres dels bars i restaurants que hi prendran part s'incorporen a la Ganxet Pintxo aquesta edició. Batista considera que "és una xifra idònia perquè els establiments tinguin prou afluència de públic per guanyar-se la vida i el públic pugui tastar diferents tapes".
 

Una mostra de la gastronomia local

Just insisteix que "ens hem convertit en la ruta de tapes més important de Catalunya". Una fita que considera que no hauria sigut possible sense la implicació de l'Ajuntament de Reus i d'Estrella Damm com a patrocinadora. Precisament per part de l'empresa, Xavier Guirado ha agraït als 32 participants que mantinguin el compromís amb la Ganxet Pintxo.

Ha posat de manifest la voluntat d'incidir en l'ús de productes de proximitat per convertir-la en "una mostra itinerant" de la gastronomia del Baix Camp. Pel que fa a l'Ajuntament, la Cambra de Comerç ha volgut agrair el suport del consistori. És per això que serà l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui inaugurarà, aquest dijous, la ruta de tapes.

Des de la Cambra se li ha volgut retre homenatge durant l'última edició que tindrà lloc durant la seva alcaldia. Tornarà a ser una ruta digital, sense que s'editi el plànol de la ciutat amb tots els establiments, una funció que tornarà a assumir l'aplicació Gastronosfera. A través de l'aplicatiu mòbil, el públic també podrà votar les tapes que més els hagin agradat.