1 de 10
Societat

Esquerdes i perill d'esllavissades en una muntanya de Mont-roig del Camp

L'ajuntament de Mont-roig del Camp ha tallat un camí d'accés i demana a la ciutadania evitar la zona

La zona afectada està dins del Pla d'Espais d'Interès Natural, a tocar de la Mare de Déu de la Roca. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Mont-roig del Camp | 20 de març de 2023 a les 13:39 |
L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit tallar el pas a la zona d'accés al camí dels Carlins després de detectar el perill de despreniment d'una massa rocosa a la muntanya de l'Areny.

Segons ha informat el consistori, l'accés està restringit des d'aquest cap de setmana i ja s'han iniciat els tràmits amb els organismes competents de la Generalitat de Catalunya per avaluar les possibles solucions davant d'aquesta situació.

 
Es van detectar diverses esquerdes en una massa rocosa a la muntanya de l'Areny. Tècnics municipals es van desplaçar fins al lloc dels fets per realitzar diverses inspeccions a la zona i van concloure que el perill de despreniment era alt, motiu pel qual s'ha decidit restringir l'accés.

Afectació l'espai d'interès natural

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha demanat a la ciutadania que eviti la zona fins que no se solucioni el perill de despreniment.


L'esquerda suposa un risc elevat i, tot i que la zona afectada és de titularitat municipal, el consistori ha iniciat les gestions per localitzar els propietaris de les parcel·les adjacents davant del risc elevat d'esllavissades.

La zona afectada es troba dins del PEIN, el Pla d'Espais d'Interès Natural, a tocar de la Mare de Déu de la Roca. És per això que el consistori també s'ha posat en contacte amb l'Institut Geogràfic de Catalunya per iniciar els tràmits per a la revisió i l'avaluació de les actuacions pertinents.
Participació