ERC de la Pobla denuncia que «l'Ajuntament no paga les bestretes a l'AMPA de la llar d'infants»

Els republicans asseguren que si l'entitat no rep els diners abans de l'1 d'abril no es podrà celebrar Sant Jordi

ERC de la Pobla de Mafumet ha denunciat que l'Ajuntament té
ERC de la Pobla de Mafumet ha denunciat que l'Ajuntament té | Ajuntament Pobla de Mafumet
21 de març del 2023
Actualitzat a les 11:15h
ERC de la Pobla de Mafumet ha denunciat que la presidenta de l'AMPA de la Llar d'Infants L'Esquirol del municipi i dues famílies més van haver d'avançar diners perquè els nens i nenes del centre poguessin celebrar les festes de Nadal i Carnestoltes. Segons els republicans, "tradicionalment, aquestes celebracions s’han finançat mitjançant bestretes".

És a dir, segons ERC, l'AMPA pagava en una primera instància les despeses i, posteriorment, l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet els satisfeia l'import avançat. A finals d’any, però, es va donar una situació excepcional i, segons els republicans, l'AMPA no disposava de fons suficients.

Davant això, van ser tres particulars —la presidenta i dues famílies més— qui van avançar els diners. "Una decisió que, asseguren, comptava amb el vistiplau de l’alcalde", diuen des d'ERC.
 

"Amb l'arribada del nou secretari els tràmits s'han dilatat en el temps"

Segons el relat dels republicans, el secretari de l’Ajuntament estava de baixa, amb la qual cosa no es va realitzar el procediment administratiu necessari per fer el retorn dels diners. Aquesta persona, a més, va cessar del càrrec i amb l’arribada del nou secretari "els tràmits s’han dilatat en el temps".

Segons ERC, després de tres mesos, "les persones que van avançar els diners segueixen sense que se’ls retorni l’import abonat, malgrat que l’equip de govern els ho ha promès". Asseguren que "pel que fa a l’import avançat al 2022, corresponent a la festa de Nadal,  només es necessita la signatura del secretari i l’interventor per poder-lo cobrar".

Sobre la celebració de Carnestoltes, els republicans afirmen que "el tràmit administratiu ni tan sols s’ha iniciat, motiu pel qual el pagament es demorarà encara més".
 

"L'AMPA no pot fer front a noves celebracions"

ERC de la Pobla de Mafumet afegeix que aquesta situació ha provocat, de retruc, que "l'AMPA no pugui fer front a noves celebracions". En aquest sentit, afirmen que "la de Carnestoltes va ser molt menys lluïda que en altres ocasions perquè ningú va voler avançar més diners".

Així mateix, els republicans manifesten que "la celebració de Sant Jordi, si l'AMPA no cobra la bestreta abans de l’1 d’abril, es preveu que ni tan sols es podrà dur a terme". ERC diu que s'ha reunit diverses vegades amb l'entitat i reclamen que "l'Ajuntament faci front als deutes que li pertoquen".

En aquest sentit, el partit entén que "uns particulars no han de sufragar el cost d’unes activitats que l’Ajuntament s’ha compromès a costejar". El cap de llista dels republicans, David Miranda, ha manifestat que "no pot ser que els nens de La Pobla deixin de celebrar unes festes per culpa que els adults no fan la feina que els pertoca".