Una empresa del polígon químic sud de Tarragona activa «per error» la sirena d'emergència

Les sirenes s'han pogut percebre des de l'exterior, però es tracta d'una falsa alarma segons Protecció Civil

22 de març del 2023
Actualitzat a la 13:41h
Si aquest dimecres, 22 de març, al matí heu escoltat sirenes al polígon sud de la Canonja, es tracta d'una falsa alarma.

Segons ha explicat Protecció Civil, l'empresa BASF ubicada en aquest polígonquímic tarragoní ha activat «per error» el polsador d'emergència, provocant que les sirenes es poguessin percebre des de l'exterior de la indústria.
 
Aquest error, que es tracta d'una falsa alarma, arriba just el dia en què s'ha presentat un nou estudi que analitza la qualitat de l'aire a Tarragona

Impulsat per Repsol i l'AEQT, coordinat per l'Institut Cerdà i amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'estudi avalua les dades d'immissions —l'aire que es respira— d'una seixantena Compostos Orgànics Volàtils (COV) en 11 municipis del Camp de Tarragona.

La conclusió ha estat que "la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona és bona", segons el director de Repsol a Tarragona.

Incident fa menys de deu dies

Cal recordar que el polígon sud sí que va viure un nou incident aquest mes de març. En aquesta ocasió es va produir a la planta de Covestro.

Una fuita química, que va ser controlada ràpidament, va obligar a activar en fase de prealerta el Plaseqta

Els fets van passar quan s'estava traspassant àcid clorhídric dins de les instal·lacions d'aquesta empresa al polígon sud de la Canonja. Per sort, no hi va haver ferits i segons Protecció Civil no hi va haver afectació al medi ambient.