El nou POUM de Tarragona fa un altre pas endavant

L'Avanç del POUM ha rebut el vistiplau del tràmit ambiental en la Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona

Imatge aèria de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona.
Imatge aèria de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona. | Marc Colilla/Ajuntament de Tarragona
22 de març del 2023
Actualitzat a les 14:36h
La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona va aprovar aquest dimarts un informe urbanístic i territorial favorable en el tràmit ambiental de l'Avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona.

Ara, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya notificarà aquest acord a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) per tal que emeti el Document d’Abast.

Aquest document, juntament amb l'acord favorable de l'informe urbanístic i territorial de la Comissió Territorial d’Urbanisme aprovat aquest dimarts, es notificarà a l'Ajuntament de Tarragona per tal que s’integri en el document de POUM per la seva aprovació inicial.
 

L'aprovació inicial del POUM està prevista a la tardor

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha explicat que "estem molt satisfets per haver superat aquest tràmit perquè ens acosta una mica més a l’aprovació inicial del POUM, prevista a la tardor". Puig ha afegit que "agraïm a la Comissió de Territori de la Generalitat les observacions i els elogis cap a la feina feta per l'Ajuntament."

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que "contràriament al que deien alguns, l'Avanç del POUM que vam aprovar és un document ben fet, en temps, fons i forma".

Un dels aspectes que més es va destacar a la Comissió d’Urbanisme és que l'Avanç del POUM redimensiona de forma adequada el creixement d’acord amb les necessitats reals de la ciutat "més enllà de la simple rendibilitat econòmica".