La comunitat energètica més gran de Catalunya es construirà a Reus

El projecte, que instal·larà plaques solars en diverses naus del polígon Agro Reus, ha rebut una subvenció de 2 MEUR dels fons Next Generation

Les plaques solars s'instal·laran en diverses naus del polígon industrial Agro Reus.
Les plaques solars s'instal·laran en diverses naus del polígon industrial Agro Reus. | Google Maps
23 de març del 2023
Actualitzat a les 12:03h
La comunitat energètica més gran de Catalunya, a nivell d'inversió, es construirà a Reus, concretament al polígon industrial Agro Reus. La licitació del projecte l'ha guanyat Engel Solar, una de les empreses pioneres a Espanya en instal·lacions fotovoltaiques, que executarà en 96% d'un projecte que ha rebut una subvenció de 2 milions d'euros dels fons europeus Next Generation.

Aquesta iniciativa és una col·laboració públicoprivada, impulsada per les societats municipals Reus Serveis Municipals – Redessa i Reus Transport, juntament amb les empreses Ascensors Omega Tarraco, Masergrup i Setier, que preveu instal·lar plaques solars en diverses naus del polígon industrial Agro Reus, amb una potència total de 4,2 MW, i produir energia.
 

Reus Energia gestionarà l'excedent de producció energètica

Aquesta energia produïda, 5.500 MWh a l'any, serà per a l'autoconsum de les empreses que formen part de la comunitat energètica i l'excedent, gestionat per Reus Energia (la comercialitzadora local d'energia propietat de l'Ajuntament de Reus), es destinarà al consum d'edificis municipals i al tercer sector, sobretot a llars en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, David Montané, director general d'Engel Solar, ha destacat que "Catalunya està apostant per l'autoconsum fotovoltaic, que té un gran potencial de creixement en el futur. Per això, a Engel Solar estem preparats per a poder executar, i fins i tot gestionar, comunitats energètiques tant d'àmbit industrial com residencial".

Montané ha afegit que "la comunitat energètica del polígon Agro Reus permetrà a les diferents empreses que formen part del consorci reduir un 47% les seves emissions de CO2".