L'Ajuntament de Tarragona licita l'estudi de la qualitat de l'aire

El pressupost de contractació del servei és de 556.000 euros

Vista aèria d'una part de la ciutat de Tarragona.
Vista aèria d'una part de la ciutat de Tarragona. | Marc Colilla/Ajuntament de Tarragona
23 de març del 2023
Actualitzat a la 13:28h
L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dijous la licitació de l'estudi de la qualitat de l'aire per tal de determinar la contaminació atmosfèrica per compostos orgànics volàtils (COV) al municipi de Tarragona. L'anunci arriba l'endemà que l'Observartori de la Qualitat de l'Aire, impulsat per Repsol i l'AEQT, presentés els resultats de l'estudi de l'any 2022.

El termini d'execució dels treballs serà de 43 mesos i el preu de licitació s’ha pressupostat en 459.940,00 euros i 96.587,40 euros en concepte del 21% d'IVA, que suposa un import total de 556.527,40 euros. El termini de presentació d’ofertes comença aquest dijous 23 de març i finalitzarà el pròxim 28 d’abril. 

En aquest sentit, cal recordar que el consistori va adjudicar a l'empresa MS Consultors, el juny de 2021, la redacció dels plecs que havien de regir la contractació de l’estudi que aquest dijous ha sortit a licitació.
 

"L'Ajuntament de Tarragona fa una aposta valenta"

La consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, ha celebrat aquest nou pas endavant en l'estudi i ha manifestat que "la ciutadania no pot continuar tenint el dubte de què respira i com afecta a la seva salut".

Miguel ha afegit que "és evident que l'Ajuntament fa una aposta valenta per tirar endavant aquest estudi independent de la qualitat de l'aire, que marcarà un abans i un després en benefici de totes les treballadores, veïnes i del medi ambient".

Els treballs objecte de la nova licitació hauran d’incloure un estudi preliminar de contaminants, modelització matemàtica per a determinar la millor ubicació de les cabines i disseny i programació dels equips de presa de mostres.

Així mateix, també s'ha d'incloure la instal·lació dels equips de mostreig d’episodis i de presa de mostres d’episodis, recollida de mostres i analítica dels mostrejos d’episodis, i conclusions i resultats.