La tercera campanya de dinamització comercial de Reus s'amplia a tota la zona nord

Reus Espais Vius obre una tercera fase que no cobrirà un sol eix, com fins ara, sinó una àmplia àrea de la ciutat

Reus Espais Vius cobrirà una àmplia àrea de la zona nord de la ciutat
Reus Espais Vius cobrirà una àmplia àrea de la zona nord de la ciutat | Jordi Olària Gras
23 de març del 2023
Actualitzat a la 13:48h
El projecte de dinamització comercial Reus Espais Vius farà el salt a la zona nord de la ciutat. Després d'impulsar-ne una primera fase als ravals de Robuster i de Sant Pere, i una segona al raval de Martí Folguera i al voltant de la plaça de la Sang, l'Ajuntament ha presentat la tercera edició. Se centrarà al barri de Sant Jordi i el Niloga amb l'objectiu d'ocupar tants locals com es pugui dels 91 que es calcula que hi ha buits.

El pressupost d'aquesta edició de la campanya és de 190.000 euros, que se sumen als 250.000 de les dues edicions anteriors. Una vegada més, s'ampliarà el termini de presentació per a les dues primeres fases com ja es va fer quan es va anunciar la segona. Des del govern es confia que les actuacions urbanístiques previstes a la zona nord puguin ser un bon reclam per a l'obertura de nous negocis.

Per una banda, s'està construint el nou Centre Cívic Gregal, i per l'altra, s'ha previst una reforma important des de la plaça del Pintor Fortuny fins a la del Víctor i el passeig de Mata a través del carrer Ample. La campanya d'ajuts serveix per subvencionar la meitat de la inversió necessària per obrir el negoci, amb un límit de 10.000 euros per ajut. També inclou un programa d'assessorament de cara a l'obertura i posada en marxa del negoci.
 

L'eix de color marró marca l'àrea de cobertura de la tercera edició de Reus Espais Vius Foto: Ajuntament de Reus

 

Reus Espais Vius cobrirà una àmplia àrea de la zona nord

Pel que fa a les etapes anteriors, als ravals de Robuster i de Sant Pere s'han obert sis nous negocis i n'hi ha vuit més que estan en procés de fer-ho, segons detalla el govern de Reus. La segona fase, amb els ravals de Martí Folguera i del Pallol i les Galeries Nou Centre, obrirà un nou negoci aquest cap de setmana i n'hi hauria tres més en procés d'assessorament.

Aquesta tercera edició connectarà la segona, que arribava fins al raval del Pallol. Amb la plaça de Catalunya com a frontissa, ara la campanya s'obre als carrers del Roser i del Doctor Robert. L'àmbit d'actuació segueix cap al carrer de la Selva del Camp i el de l'Amargura per arribar al carrer Ample i abraça tot el barri Niloga, des del carrer de Gaudí fins a l'avinguda de l'Onze de Setembre. Perquè la campanya tingui èxit cal que s'hi adhereixin els propietaris de locals buits.

Mentre no s'ocupen, aquests espais es converteixen en galeries d'art a peu de carrer amb l'objectiu de revitalitzar la zona. El segon pas és que algun emprenedor s'interessi per obrir un negoci a la zona, ja que en queden exclosos els trasllats de negocis existents. Pel que fa a la tipologia de negoci, cal que sigui "de triple impacte", és a dir, que tinguin valor econòmic i viabilitat, amb consciència social i condicions dignes i que siguin mediambientalment sostenibles.