Marxa lenta ajornada: el Parlament insta el Govern a estudiar la gratuïtat de la C-32

La resolució dona menys de tres mesos a la Generalitat perquè es reuneixi amb els ajuntaments

Imatge de l'autopista C-32 al pas pel Penedès.
Imatge de l'autopista C-32 al pas pel Penedès. | Ajuntament de Calafell
24 de març del 2023
Actualitzat a les 9:25h
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous instar al Govern de la Generalitat a estudiar la gratuïtat dels viatges recurrents al peatge de Vallcarca de la C-32. La proposta, presentada pel PSC, ha rebut el suport de tots els grups de la cambra i dona menys de tres mesos perquè el Govern es reuneixi amb els ajuntaments per tractar el tema.

Des del Baix Penedès i el Garraf fa temps que es demana que s'apliqui aquesta gratuïtat pels viatges recurrents —amb anada i tornada des del mateix punt en un màxim de 24 hores— al peatge de Vallcarca, tal com ja es fa al peatge de Cubelles des del 2 de març. Fins ara, la Generalitat ha rebutjat aquesta mesura, que el territori calcula que costaria uns quinze milions d'euros anuals.

Marxa lenta ajornada

La resolució del Parlament ha provocat que s'ajorni la marxa lenta fins a Barcelona que el Pacte del Penedès Marítim havia convocat pel 29 de març. Jaume Casañas, alcalde de Cunit, ha explicat que donen "un vot de confiança" al Govern després de l'aprovació de la proposta al Parlament. Amb tot, Casañas puntualitza que "si en un mes no s'ha convocat cap reunió entre els consistoris i la Generalitat" la protesta es tornarà a fixar.