1 de 10

Els Nens del Vendrell renoven la junta directiva, amb Jordi Risa com a nou cap de colla

L'assemblea també va servir per aprovar el Protocol d'igualtat davant d'agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques

per Marc Guitart, 16 de febrer de 2022 a les 09:42 |
Aquest article es va publicar originalment el 16 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una seixantena de socis dels Nens del Vendrell van prendre part el passat dissabte a l'Assemblea General Extraordinària de la colla castellera. Va ser una sessió que va servir per presentar el projecte de les dues pròximes temporades i per renovar la junta directiva. Va tenir lloc a l'Auditori del Tívoli i es va poder seguir per YouTube. 

 

Nou cap de colla

D'aquesta manera, el nou cap de colla de l'entitat vendrellenca serà Jordi Risa, mentre que Joan Huguet repetirà com a president. Ambdós es van fixar com a objectiu a curt termini el retorn de la gent als assajos després de la pandèmia. Un pas necessari perquè la colla pugui recuperar els castells de vuit i segueixi creixent.

 

També hi ha canvis a l'àrea tècnica, amb un relleu generacional a l'àrea de Canalla. Marta Gómez i Aleida Mañas seran les encarregades de captar canalla nova per afrontar amb garanties el futur. De la mateixa manera, s'incorporen dos caps de pinyes, Gonzalo Gallardo i Joan Rovira.

 

Al capdavant de l'àrea de Valors Socials hi haurà les germanes Carmen i Judit Montesinos, un àmbit on s'emmarca el projecte 'Fem Pinya'. Francesc Alcaraz serà l'encarregat de l'àrea social i la comunicació recaurà en María José Barreiro.

 

Protocol per prevenir agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques

L'assemblea també va servir per aprovar el nou Protocol d'igualtat davant d'agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques. Un document que vol establir una manera d'actuar i prevenir aquesta mena d'agressions dins l'àmbit de la colla, i poder donar-hi resposta. També es va aprovar una modificació estatutària per incloure com a deure dels castellers el respecte a tots els membres sense cap discriminació per ideologia, gènere, orientació sexual o ètnia.

 

Des de la colla han remarcat que el nou projecte vol continuar amb el treball impulsat per la junta anterior. Es mantenen els objectius de crear «un model unitari i de cohesió de la colla, amb la intenció de dinamitzar el local i potenciar la seva relació amb les entitats de la vila».

Participació