La Xarxa Vendrellenca demana que es retirin les palmeres de les Madrigueres

També proposen que es posin tamarius als llocs on es treguin palmeres de les platges

Palmeres a les Madrigueres del Vendrell.
Palmeres a les Madrigueres del Vendrell. | Xarxa Vendrellenca
28 de març del 2023
Actualitzat a les 9:31h
La Xarxa Vendrellenca ha fet diverses propostes en relació amb el projecte de naturalització de les platges del Vendrell que impulsa el Ministeri de Transició Ecològica. Entre altres aspectes, des de l'entitat veïnal han fet referència a la polèmica per la retirada de nombroses palmeres de les platges, que contempla el document. Des de la Xarxa demanen que "es torni a estudiar la necessitat de retirar tantes illes" i afegeix que, allà on es treguin, "es plantin tamarius", en línia amb el que proposa el Geven.

En aquest aspecte, també apunten que es poden aprofitar aquests mitjans per retirar les palmeres que estan plantades a l'espai natural de les Madrigueres. L'entitat també planteja que, si s'eliminen les passarel·les de formigó, s'instal·lin passarel·les de fusta per facilitar l'accessibilitat a la platja de les persones amb mobilitat reduïda. 

També creuen que la torre de vigilància dels socorristes a Sant Salvador no s'ha d'eliminar, així com tampoc comparteixen la necessitat de treure "el punt de llum davant la caseta de socorristes a la platja de Coma-Ruga". Finalment, es mostren partidaris que els captadors de sorra també es posin a la platja del Francàs, ja que és una de les que més erosió pateix.