Es fa passar per un treballador de banc i estafa més de 300.000 euros a tres persones

Ha estat detingut a Reus pels Mossos i el jutge l'ha enviat a la presó

L'home va estafar fins a 300.000 euros a tres persones.
L'home va estafar fins a 300.000 euros a tres persones. | Mossos d'Esquadra
30 de març del 2023
Actualitzat a les 10:53h

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts 28 de març a Reus un home de 30 anys que hauria estafat més de 300.000 euros fent-se passar per un treballador d'una entitat bancària. Les investigacions s'havien iniciat el desembre, arran de la denúncia d'una de les tres víctimes. Aquesta va explicar als agents que l'home s'havia fet passar per un treballador de la seva entitat bancària i li havia dit que havia pogut neutralitzar uns moviments fraudulents d'elevat import al seu compte.


Per això li va recomanar que no tingués diners ni objectes de valor al seu domicili, i que era millor dipositar-los en una caixa de seguretat. L'estafador va passar per la seva casa més tard i es va endur diverses joies valorades en 183.000 euros. També va aconseguir que la víctima li transferís més de 45.000 euros a un compte bancari i li donés el codi de seguretat de les seves targetes. Aprofitant això, el delinqüent va fer diversos pagaments i reintegraments per valor de gairebé 4.000 euros en només dos dies.

Dues estafes més al març

El detingut va fer dues estafes més els passats dies 12 i 17 de març, utilitzant el mateix pretext. En el segon cas, també va obtenir diverses joies i tres targetes de crèdit de la víctima, amb les quals va efectuar reintegraments de fins a 2.900 euros i compres per valor de 640 euros. Per si no n'hi hagués prou, encara va trucar a la víctima amenaçant-la de mort si no pagava 20.000 euros.   

En l'última estafa, l'home es va endur joies dient a la víctima que les havia de fotografiar, i es va apropiar de la seva llibreta i targeta de crèdit, de les quals va retirar 1.900 euros. Finalment, els Mossos el van poder detenir aquest dimarts, acusant-lo dels delictes d'estafa bancària i amenaces. El jutge n'ha decretat l'ingrés a la presó, però la investigació continua oberta, ja que es creu que l'home no va actuar sol.