Enfrontament a trets pels carrers del barri Sant Josep Obrer de Reus

El rerefons del conflicte seria el tràfic de marihuana entre clans

Els Mossos d'Esquadra van desplegar un important dispositiu a la zona
Els Mossos d'Esquadra van desplegar un important dispositiu a la zona | TarragonaDigital
30 de març del 2023
Actualitzat a les 17:58h
Al barri de Sant Josep Obrer de Reus s'han viscut trets, baralles i corredisses els darrers dies. Veïns de la zona expliquen que, aquest mateix dimecres, el barri va quedar "blindat" per un ampli desplegament dels Mossos d'Esquadra des de mitja tarda. Tot plegat arran d'un enfrontament entre dos grups que estarien implicats en el cultiu i el tràfic de marihuana segons ha informat El Caso.



Els Mossos d'Esquadra han confirmat a TarragonaDigital que van desplaçar-se a la zona després de rebre l'avís d'una baralla campal. Segons es pot sentir al vídeo, durant la baralla s'haurien disparat trets, tot i que la policia afirma que no s'han trobat indicis que es disparessin armes de foc. El citat mitjà apunta que es tractaria d'armes de fogueig.

La policia catalana explica que, com sol ser procedent en aquests casos, han contactat amb els referents del teixit social del barri. L'objectiu és tenir constància de la situació que es viu i les possibles repercussions. Segons El Caso, en canvi, feia dies que es palpava una situació de tensió creixent que ha acabat explotant.

La publicació assegura que l'enfrontament latent es produeix entre un grup integrat per membres del col·lectiu marroquí i un altre per famílies d'ètnia gitana. Amb el tràfic de drogues per teló de fons, el primer grup hauria alertat amb una trucada al 112 que hi havia una botiga oberta fora-d'hores. Quan els agents haurien arribat al lloc, segons el citat mitjà, haurien trobat una plantació de marihuana del segon grup en discòrdia a la teòrica botiga.

Apunta que seria aquest fet el detonant del conflicte. El mitjà exposa que els Mossos d'Esquadra mantindran un desplegament especial al barri els pròxims dies, tot i que el cos policial no ho confirma oficialment.