Tots els actes de Dijous Sant per la Setmana Santa de Tarragona

Horaris, recorregut i processons de Dijous Sant per la Setmana Santa de Tarragona

Els actes de Dijous Sant a Tarragona.
Els actes de Dijous Sant a Tarragona. | Àngel Ullate
06 d'abril del 2023
La SetmanaSanta de Tarragona celebra DijousSant amb un seguit de processons i actes litúrgics de gran interès.

Tot seguit podeu consultar els actes, horaris i el seu recorregut.

— De 17.00 h a 20.00 h. Església de Sant Miquel del Pla (Plaça de Sant Miquel). ESPAI DE RECOLLIMENT I REFLEXIÓ.
L’església de Sant Miquel del Pla estarà habilitada com espai de pregària i reflexió en un ambient íntim de recolliment. L’església restarà oberta fins al moment de la celebració de la Vetlla a la parròquia de Sant Francesc d’Assís. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
—A les 20.00 h, a l'Església de Sant Francesc (Rambla Vella) Ofici solemne i Santa Missa In Coena Domini.
Posteriorment, a les 22.00 h, torn de Vetlla davant el Santíssim de la Parròquia Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè. De 18.00h a 21.00h. Església de Natzaret (Plaça del Rei).

TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DE LA SANG al Santíssim Sagrament.
Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist I Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat
— A les 18.00 h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). MISSA DEL SANT SOPAR.
— A les 18.00h. Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia). MISSA DEL SANT SOPAR. Celebració del Sant Sopar de Nostre Senyor Jesucrist oficiada pel consiliari del gremi, el Mossèn Xavier Reñé. L’Església estarà oberta fins a les 22 h per a l’adoració del Santíssim al Monument. Organitza: Gremi de pagesos.
—A les 19.00 h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova.
ESMENDADA DELS MISTERIS DEL GREMI DE MAREJANTS.
Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.
—A les 20.00 h. Catedral de Tarragona. MISSA DEL SANT SOPAR, presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona. Organitza: Capítol de la Catedral
—A les 21.00 h. Església de Sant Pere (Serrallo). PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels armats del Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament.
Acte seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DEL GREMI DE MAREJANTS. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.
—  A les 23:45 h. Des de l’Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Loreto. VIA CRUCIS DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCEHOMO pel camí antic del Llorito.
Concentració i venda de fanalets a les 23:45 h.
Sortida del Viacrucis a les 00:00 h. Arribada aproximada al Santuari a les 02:00 h. El Crist de la Germandat serà portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona Organitza: Germandat del sant Ecce-Homo.