Tots els actes de Divendres Sant per la Setmana Santa de Reus

Les Tres Gràcies i la Processó del Sant Enterrament són els actes més esperats de la Setmana Santa reusenca: horaris i recorregut

Les Tres Gràcies és l'acte més important de la Setmana Santa de Reus.
Les Tres Gràcies és l'acte més important de la Setmana Santa de Reus. | Laia Solanellas
07 d'abril del 2023
La Setmana Santa arriba al seu punt àlgid a Reus el Divendres Sant amb les TresGràcies i la Processó del Sant Enterrament, la qual enguany canvia el seu recorregut de forma excepcional

Tot seguit podeu consultar tots els actes de Divendres Sant a Reus, així com els recorreguts i horaris.

- 7h. Solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume “Sant Sopar”, el misteris de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, la Verònica de la Confraria de la Verònica, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus.

El recorregut del Viacrucis s’iniciarà i finalitzarà a la parròquia de Sant Joan Baptista amb el mateix recorregut que ja és tradicional de cada any. En acabar el Viacrucis la imatge del Sant Crist romandrà a l’exterior de la Parròquia de Sant Joan.

En finalitzar el Via Crucis, trasllat i exposició del pas de la Verònica a l’entrada de la Casa March, carrer sant Joan, 15.

- Des de les 9:30h fins a les 18:30h de la tarda. 8:30h. Solemne Viacrucis, pels carrers dels barris Fortuny i Juroca, organitzat per la Confraria de Sant Bernat Calvó. 8:30h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, Solemne Viacrucis, amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. 8:30h. A la Parròquia de Crist Rei de Reus, Viacrucis per l’interior del Temple organitzat per la Confraria Jesús de l’Amargura.
- 10:45h. A la plaça de la Puríssima Sang, exhibició de la cohort romana dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

- 11:30h. Solemne Processó de l’Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, des del seu temple titular fins a l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, pel recorregut tradicional. L’Escolania, Cor Jove i la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang interpretaran el tradicional Vexilla Regis.
- 12h. A l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, i presidida per la Venerable Imatge del Sant Crist de la Sang, Solemne Funció de l’Agonia, cadascuna de les Set Paraules de Jesús a la Creu, la qual serà predicada pels preveres de les parròquies de la ciutat de Reus. La part musical i les peces de les Set Paraules aniran a càrrec de l’Escolania, Cor Jove i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang. En acabar, interpretaran el Credo i el Miserere. 

-14:30h. Des de l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, Solemne processó de les Tres Gràcies, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, al seu temple titular, pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, es procedirà a l’emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, CELEBRADA A REUS DES DE TEMPS IMMEMORIALS
- 20:00h. Organitzada des de l’any 1557 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus.
La processó surt de l’església Prioral de Sant Pere Apòstol a les 8 del vespre en punt, i segueix per la plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol i plaça de la Puríssima Sang, per acabar finalment al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Després de l’arribada del Misteri del Crist Jacent del Sant Sepulcre al seu temple titular, com a cloenda de la Solemne Processó del Sant Enterrament, que es celebra a Reus des del segle XVI, pregària, ascens al seu dosser i adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.