Les Tres Gràcies enceten la recta final de Setmana Santa a Reus

La climatologia ha respectat un dels moments àlgids del programa reusenc, enguany celebrat amb estricta puntualitat

Abans d'un quart de quatre la imatge del Sant Crist de la Sang ja havia tornat al temple
Abans d'un quart de quatre la imatge del Sant Crist de la Sang ja havia tornat al temple | Laia Solanellas
07 d'abril del 2023
Actualitzat el 10 d'abril a les 23:27h
Faltava algun minut per les tres del migdia quan el capità Manaies ha arribat a la plaça de la Sang de Reus. Darrere seu, vora una quarantena d'Armats feien dringar les llances picant contra terra. Amb el Vexilla Regis per banda sonora, abans d'un quart de quatre de la tarda la figura del Sant Crist de la Sang ja havia entrat a l'església.

No sense abans aturar-se a la porta, mirant cap al públic, i girar a cantó i cantó com a punt àlgid de les Tres Gràcies, un dels moments més emblemàtics de la Setmana Santa reusenca. Mitja hora més aviat que l'any passat, i amb força menys temperatura, la climatologia ha respectat la jornada. El sol ha guarnit un dia que marca la recta final dels actes litúrgics i tradicionals d'aquests dies.

Com és habitual, la plaça de la Sang ha quedat plena de públic per seguir la tornada de la imatge del Crist a l'església s'on n'ha sortit al matí. A dos quarts de dotze, la Solemne Processó de l'Agonia l'ha traslladat fins a la Prioral de Sant Pere on, a les dotze, han tingut lloc la Funció de l'Agonia i les Set Paraules. A dos quarts de tres ha sortit de la Prioral de tornada per arribar-hi quan passaven uns minuts de les tres.

Els actes seguiran aquest vespre amb un altre dels moments emblemàtics del programa, la professó del Sant Enterrament. Sortirà a les vuit del vespre de la Prioral de Sant Pere com cada any, però seguirà el recorregut invers respecte del que és habitual. Les obres inacabades del raval de Santa Anna han provocat que s'agafi el carrer Major cap a la plaça del Mercadal, on s'ha ubicat la llotja d'autoritats.

Amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la ciutat, davant de l'Ajuntament s'enfilarà el carrer de Monterols cap a la plaça del Prim. Des d'allà es recorrerà el tomb de ravals en el seu sentit de circulació per acabar a la plaça de la Sang.