Els treballadors d'ASESA tornen a bloquejar els accessos a la fàbrica de TGN

Reclamen que l'empresa segui a negociar el pagament dels endarreriments des de l'any 2019

Els accessos a l'empresa ASESA han quedat bloquejats aquest matí a causa de la protesta dels treballadors.
Els accessos a l'empresa ASESA han quedat bloquejats aquest matí a causa de la protesta dels treballadors. | Cedida
11 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:34h
Nova manifestació dels treballadors d'ASESA per reclamar el pagament "dels endarreriments acumulats des de l'any 2019 amb l'increment corresponent de l'IPC de Catalunya, tal com marca el conveni col·lectiu". En aquest sentit, cal recordar que els empleats de la companyia ja es van manifestar fa dues setmanes davant dels accessos de la planta pel mateix motiu.

Un centenar de treballadors d'ASESA han tornat a manifestar-se aquest dimarts al matí per reclamar que la direcció de l'empresa segui a negociar aquestes qüestions. Sobre aquesta qüestió, han assenyalat que la convocatòria d'aquesta segona protesta s'ha produït "després dels infructuosos intents d'arribar a un acord".
 

Denuncien que fa quatre anys que tenen el salari congelat

En un comunicat el comitè d'empresa, format íntegrament per representants del Sindicat de Treballadors (STR), han recordat que fa quatre anys que la companyia i els treballadors fa quatre anys que negocien el conveni col·lectiu.

Portaveus del comitè d'empresa han afirmat que "les treballadores i treballadors d'aquesta empresa fa més de 4 anys que tenim el salari congelat per la negativa de la empresa de mantenir la clàusula de revisió salarial lligada a l'IPC".