Que el somriure de l'Eric no s'apagui mai: Calafell s'aboca amb la lluita contra l'epilèpsia infantil

El projecte recull fons per a la investigació i el tractament de malalties minoritàries que afecten els infants

Els calafellencs han omplert el Parc de la Sínia en la jornada solidària.
Els calafellencs han omplert el Parc de la Sínia en la jornada solidària. | Ajuntament de Calafell
11 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:52h
Calafell ha acollit aquest diumenge 9 d'abril una jornada solidària impulsada per l'associació 'El somriure de l'Eric'. Aquesta va ser creada per la Rebeca i el Ramon, els pares del petit Eric, un nen calafellenc que va morir abans de complir tres anys a causa d'una encefalopatia epilèptica, una alteració genètica que es pot considerar "una malaltia ultraminoritària", tal com expliquen a la pàgina web del projecte.

El projecte vol donar suport a la investigació i els tractaments relacionats amb l'epilèpsia refractària i altres afectacions neurològiques. Ho fan en col·laboració amb 'Brain Project', un programa pioner a Europa que es desenvolupa des del grup de recerca en neurociències pediàtriques de la Fundació Sant Joan de Déu. L'objectiu és poder desenvolupar "teràpies innovadores i personalitzades, per millorar el diagnòstic i la qualitat de vida dels nens afectats".

La jornada ha reunit nombrosos veïns del municipi al Parc de la Sínia, en una festa en família on hi havia animació, inflables, tallers, ball, batucades, sorteigs i una tallada de cabells solidària, entre altres activitats. A la tarda, la festa s'ha traslladat al Teatre Joan Colet, on s'ha fet un concert benèfic amb la Queen Experience EU i un tribut a Michael Jackson. El donatiu ha estat de cinc euros per família.

Rebeca Morán, mare de l'Eric, ha explicat a TarragonaDigital que aquesta ha estat la primera jornada que han impulsat amb l'associació, però que preveuen fer-ne altres aviat. Morán s'ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la gent a Calafell, tant a les activitats del matí com al concert de la tarda. Una altra de les iniciatives amb què treballen és la d'acostar la seva tasca a les escoles de la comarca, amb activitats que es farien el mes de febrer de cada any. Es pot col·laborar amb la iniciativa a través de la pàgina web del projecte.
 
S'han fet diversos tallers i activitats al Parc de la Sínia.

S'han fet diversos tallers i activitats al Parc de la Sínia. Foto: Ajuntament de Calafell