La Xarxa Vendrellenca posa en dubte l'ampliació del consultori de Coma-ruga

Segons l'entitat, el Servei Català de Salut els ha assegurat que els serveis que s'ofereixen són «els adients»

El consultori de Coma-ruga.
El consultori de Coma-ruga. | TGNDigital
Redacció / M.G.
11 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:31h

La Federació Xarxa Vendrellenca ha posat en dubte que el consultori mèdic de Coma-ruga es reconverteixi en una Centre d'Atenció Primària (CAP) i s'ampliïn els seus serveis sanitaris. L'entitat desconfia així de l'anunci fet pel govern local en relació amb un increment de les consultes i els professionals, així com del fet que el consultori acabi esdevenint un CAP

Des de la Xarxa asseguren que van preguntar a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona del Servei Català de Salut per aquesta ampliació anunciada pel govern local. La resposta que van rebre el passat 29 de març, segons afirmen, va ser la següent: "La Regió Sanitària Camp de Tarragona considera que no és necessària la reconversió del consultori de Coma-ruga en un CAP, ja que la cartera de serveis que s'ofereix a la població des del consultori és l'adient".

Per això, l'entitat veïnal exigeix a l'equip de govern local que "aclareixi públicament aquesta ampliació davant la resposta del Departament de Salut" i que "convoqui la comissió de Salut de l'Ajuntament de Vendrell per donar explicacions als representants de la ciutadania". Les mateixes explicacions s'han demanat a la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va avançar el passat 8 de març que s'estudiaven tres opcions per ampliar el consultori de Coma-ruga, ja que es necessitaven 1.000 metres quadrats per poder doblar els serveis. Una opció és traslladar el centre a l'escola Els Secallets un cop aquesta quedi buida per la fusió amb l'escola Pla de Mar, que ha de donar lloc al nou institut escola. Les altres dues opcions són fer servir solars municipals que estiguin disponibles o arribar a acords amb propietaris de solars privats.