ERC es reivindica com l'artífex de la planificació al govern de Reus

El partit treu pit d'haver "posat les bases d'una transformació que ha de culminar els pròxims mandats; queda molt per fer, el millor està per venir"

El grup municipal ha fet el seu balanç de govern particular des del barri Gaudí
El grup municipal ha fet el seu balanç de govern particular des del barri Gaudí | Jordi Olària Gras
12 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:39h
Quinze dies després que el govern de Reus fes el balanç del mandat, ERC com a partit també ha valorat els darrers quatre anys. El partit reivindica haver posat les bases de la transformació que ha de viure la ciutat els pròxims anys. De fet, s'erigeixen en els artífexs de la planificació com a manera de fer política a l'Ajuntament de Reus.

Des del barri Gaudí, el grup municipal al complet ha mostrat un vídeo en el qual cada membre fa un repàs de les seves competències. A continuació, la futura cap de llista, Noemí Llauradó, ha afegit la seva valoració dels darrers quatre anys i del que s'ha deixat preparat per als pròxims mandats. Com han fet mentre han estat a govern, des d'ERC se subratlla molt la planificació a mitjà i llarg termini amb projectes com el del Carrilet o el del barri del Carme.

Es tracta de reformes que, com admet Llauradó, han de culminar durant els pròxims mandats. Preguntada per la confiança que té que s'executi el que ara s'ha planificat, admet que "liderant el govern, les transformacions tenen més garantia d'èxit". Tot i això, assegura que les defensarien encara que després de les eleccions es veiessin relegats a l'oposició municipal.
 

ERC reivindica la pròxima gran transformació prevista a Reus

Pel que fa al mandat que ara acaba, l'encara vicealcaldessa de Reus assegura que "queda molt per fer, el millor està per venir". Tant a través del vídeo com de la valoració de Llauradó s'ha subratllat els Plans de Reactivació Econòmica i Social impulsats arran de la pandèmia. Especialment per haver-los ideat amb la implicació no només del govern i de l'oposició, sinó també del teixit social i productiu de la ciutat.

Des d'ERC consideren que han influït a tot el govern de la ciutat, també a les àrees que lideren Junts i Ara Reus. Llauradó assegura que "es percep que hi ha una bona relació entre els socis de govern". Tot i això, subratlla el paper que ha jugat el seu partit a l'hora d'implantar la planificació o la cerca de consensos més enllà dels grups municipals com a maneres de fer.

És per això que es mostra confiada que els projectes que ara s'han planificat s'acabaran executant. Tot i això, reivindica que "s'ha percebut que hi ha l'empremta d'ERC" a totes les àrees del govern. "Les transformacions no es fan d'un dia per l'altre; hem posat les bases d'una transformació que s'ha de veure culminada els pròxims mandats", ha resumit.

S'ha referit al projecte de l'àrea del Carrilet com a buc insígnia d'aquesta filosofia, però també ha repassat la reforma del barri del Carme, la vianalització del raval de Santa Anna o la previsió d'actuar al carrer Ample. La reobertura del dispensari del barri Gaudí o el punt d'atenció a la diversitat sexual també s'han posat d'exemple de polítiques que volen facilitar la vida de la ciutadania. En altres àmbits s'ha subratllat la voluntat de lligar educació i cultura, d'impulsar l'obertura de negocis als locals buits o els programes per facilitar la conciliació familiar.