Jutgen un home acusat d'abusar d'una dona mentre dormia a Amposta l'any 2021

El fiscal i l'acusació particular demanen 7 anys de presó i més de 20.000 euros d'indemnització

L'acusat d'abusar sexualment una dona, d'esquenes, a l'inici del judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona.
L'acusat d'abusar sexualment una dona, d'esquenes, a l'inici del judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:08h
L'Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dimecres un home acusat d'un suposat delicte d'abús sexual amb penetració. L'acusat, en la seva declaració, ha assegurat que la relació sexual va ser consentida. Pel que fa a la víctima, la dona ha declarat a porta tancada. El judici ha quedat vist per sentència.

El ministeri fiscal i l'acusació particular demanen 7 anys de presó i 20.187 euros de responsabilitat civil per a l'acusat. Per la seva banda, la defensa de l'home sol·licita l'absolució.
 

La suposada agressió sexual va tenir lloc a casa de l'acusat

Els fets van tenir lloc el 10 d'abril de 2021, quan el processat va assistir a la festa d'aniversari de la germana de la víctima en un domicili d'Amposta. Més tard, la víctima va anar a casa de l'acusat, amb dos familiars d'ell. Allà, l'investigat, suposadament, va agredir-la sexualment quan ella estava dormint.

L'acusat ha explicat que tenia una amistat amb la víctima, ja que amb la seva germana havien estat parella. Segons ha relatat, ell, el seu cosí i tiet, van marxar cap a casa seva amb la dona per continuar bevent després de la festa d'aniversari i com que hi havia toc de queda per la pandèmia tots quatre es van quedar al seu pis fins a la matinada.

"Vaig acceptar una copa de whisky, ella em va dir que deixés d'estudiar i que m'assegués al seu costat, vam estar parlant i estàvem tapats amb una manta, per sota em tocava la cama esquerra", ha declarat l'investigat. L'home ha afirmat que la víctima li va explicar que portava un dispositiu anticonceptiu i que tenia mal d'estómac.

Després la dona va marxar cap a l'habitació amb el seu cosí, amb qui havien flirtejat. El seu familiar, que ha declarat com a testimoni, ha assegurat que no va mantenir relacions sexuals amb ella, però que hi va haver tocaments i jocs. L'acusat ha declarat que el seu cosí va dir-li dos cops per marxar i que ella va preferir quedar-se a l'habitació.

Quan van marxar els dos familiars de l'acusat, ell es va dirigir a l'habitació. "Vaig interpretar que ella volia alguna cosa amb mi després que el meu cosí li va dir dos cops per marxar", ha argumentat. Llavors, explica que va entrar a l'habitació, es van començar a fer petons i que van mantenir relacions sexuals.

El processat ha insistit que les relacions van ser consentides. En canvi, segons l'escrit d'acusació del ministeri públic, l'acusat va aprofitar que la dona es trobava adormida i afectada per la ingesta d'alcohol per abusar sexualment d'ella.

L'investigat només ha respost a les preguntes de la seva advocada i al final de la vista ha fet ús del seu dret d'última paraula, en el qual ha posat en dubte l'afectació psicològica actual de la dona arran dels fets.
 

La forense declara que les lesions no són compatibles amb relacions sexuals consentides

En la jornada d'aquest dimecres, també han declarat la víctima, que ho ha fet a porta tancada, diversos testimonis, així com les metges forenses que van fer el reconeixement a l'hospital hores més tard de la presumpta agressió.

En la seva declaració, la forense ha dit que les lesions vaginals que presentava la dona no són compatibles amb relacions sexuals consentides. "És estrany que es donin aquests tipus de lesions si la zona està ben lubricada", ha afirmat.
 

L'al·legat final del fiscal

Per la seva banda, el fiscal, en el seu al·legat final, ha demanat al tribunal que tingui en compte que el més important és el consentiment de la víctima i no en el fet que anés o no vestida quan es va cometre l'agressió.

També ha qüestionat que els arguments manifestats per l'acusat —com que la dona no va marxar amb el seu cosí o que li va tocar la cama— amb els quals s'ha defensat, no són arguments per justificar que la víctima volia tenir-hi relacions.