1 de 10
Méteo

Protecció Civil activa diverses alertes per l'episodi de fort vent a Tarragona

Les temperatures també s'han disparat amb valors que han arribat als 29 graus en alguns punts de Tarragona

Bufarà fort vent durant dimecres i dijous. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 d'abril de 2023 a les 16:02 |
Com ja s'havia anunciat, l'arribada de vent de ponent reescalfat ha disparat els termòmetres en diversos punts de Catalunya, especialment al litoral i al prelitoral. Els termòmetres s'han començat a enfilar aquest dimecres amb l'arribada del vent i ja s'han assolit temperatures gairebé d'estiu, amb valors de 29 graus a Mont-roig del Camp, Aldover o fregant aquesta temperatura a Vinyols i els Arcs o Benissanet, per exemple.

Paral·lelament, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat per previsió de fort vent a tot Catalunya a partir de la tarda d'aquest dimecres i durant tot el dijous.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquesta tarda i vespre el vent podrà superar els 90 quilòmetres per hora als extrems del país, a l'Alt Empordà i a Terres de l'Ebre, mentre que per dijous l'episodi es generalitzarà a tot Catalunya, amb ratxes de vent que podran superar els 72 quilòmetres per hora, especialment a les comarques del litoral i prelitoral central.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil ha recordat que cal extremar les precaucions en la conducció i en totes les activitats que facin a l'aire lliure.

Extremar la precaució per risc d'incendi


Aquest episodi de fort vent també ha comportat que s'activi en prealerta el pla Infocat. La sequera que travessa Catalunya, sumada a l'episodi de vent, fa que el risc d'incendi forestal a la zona de Tarragona, a la Catalunya Central i al Penedès sigui molt alt.

Des de Protecció Civil es demana extremar la precaució i evitar activitats que puguin comportar un risc d'incendi.


 
Participació